Candidații nu știu nici politică, nici (ce) să vorbească [VIDEO]

inteligentaTrei clipuri de campanie electorală mi-a fost dat să văd în această cursă (ne)bună și extrem de slabă în dezbateri reale pentru alegerile electorale din 5 iunie. Fără  nicio supărare pentru nimeni, se spun niște lucruri care mă fac să crucesc și îmi place să cred că se spun pentru că atrag voturi și nu pentru că avem niște candidați care nu știu nici ce are voie sau nu să facă un primar.Sau măcar ce ar trebui să facă.

Primul clip, pe care nu-l pot prezenta pentru că – după  postarea sa și criticile atrase în mediul online – a fost retras de pe piața publică, aparține candidatului PSD la funcția de primar – Gheorghe Oprea. Pe lângă faptul că măcar un proiect despre care se vorbea – cel cu sistem propriu de gospodărire comunală e o mare tâmpenie, Romanul având concesionat acest serviciu pe vreo încă 20 de ani de acum încolo, plus alte reglementări ce nu pot fi încălcate – fața candidatului a fost tot timpul acoperită de niște așa zise grafice, care oricum nu aveau vreun sens, în plus diminuau și din mesaj și “îi luau fața” la propriu a candidatului, cel care nu este foarte cunoscut – nu cel puțin  ca principalul contracandidat.

 

Urmează clipul PNL. Pe acesta îl pot prezenta, pentru că încă mai există online și asta pentru că, cel mai probabil, lor li s-a părut o mare reușită. Nu am nimic cu personajele, dar declarațiile  – Vreau un oraș ca vremea de afară, vreau un oraș curat, vreau un un oraș prosper și alte prostioare din cărțile pentru copii – arată că ori candidații pentru funcția de consilier habar nu au ce au făcut ei și echipa candidatului la funcția de primar în ultimii ani, ori nu știu ce proiecte propun pentru următorii patru ani. Măcar să spună de microhidrocentrala de care au râs, în urmă cu opt ani, mai toți. Tot era mai bine. Nu mai spun că au ales să filmeze în stradă, pe trotuar și la fântâna făcută, în 2008, de fostul primar, cel de la PSD. Spuneți și voi…

 

Astăzi am mai văzut un clip – al lui Sorin Dumitru Cazan, care, pe „burta clipului”, are o virgulă în plus, dar asta ține de a înțelege inclusiv personajul principal că este candidat pentru funcția de primar al municipiului Roman, nu pentru funcția de primar. Sorin Cazan nu a ales parcul din fața Primăriei, l-a ales pe cel mare, la care au muncit ultimii doi primari – primarul PSD și primarul PNL. Nici în fața casei sale nu putea filma, deci nu e neapărat o alegere proastă parcul, dacă nu ar fi ales un cadru din spatele (de după colț, cum ar veni) Muzeului de Științe ale Naturii și cadrul de la fântână, a cărei stropi acoperă ceea ce spune candidatul. Când vine vorba de ce spune candidatul, e la fel ca la PNL. Să avem o administrație fără corupție, cu viziune, e un oraș unde are speranțe și orizonturile, bla bla bla. Deși pare că citește de pe o hârtie, propter sau poate îi șoptește cineva în cască, încă de la început candidatul nu pare a fi sigur nici din partea cărui partid candidează, nici pentru cine. Spuneți și voi…

Nema proiecte, nema cuvinte spuse măcar din suflet, nema idei, ci doar o limbă de lemn și neprofesionalism. Au mai dat și bani pe aceste clipuri…

Măcar candidatul acesta al PSD de la Piatra Neamț le spune “live”, fără menajamente pe toate, măcar el este pe loc eligibil și sigur va ajunge să reprezinte orașul în Consiliul Local.

O lege prin care toți candidații ar trebui să cunoască ce atribuții și răspunderi au în exercitarea mandatului ar fi binevenită și obligatorie, într-o țară în care aleșii și-ar respecta alegătorii.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !