Un polițist din Săbăoani punea umărul la contrabanda cu țigări

Lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Biroul Judeţean Anticorupţie Neamţ s-au sesizat, în luna mai, din oficiu, cu privire la faptul că un agent de la Secţia de Poliţie Rurală Săbăoani oferă sprijin unui grup infracţional care desfăşoară activităţi de contrabandă cu ţigări. Pe 26 septembrie, s-a desfăşurat o acţiune de prindere în flagrant. 

12 percheziții domiciliare

În urma acestei activităţi, a fost identificat şi reţinut liderul grupului infracţional, S.M, de 34 ani, din Fălticeni, imediat după ce a livrat unui agent economic cantitatea de 30.000 ţigarete din Ucraina. Pentru ascunderea ţigărilor s-a folosit un autovehicul special adaptat (o autoutilitară cu un compartiment ascuns sub podea ).
Oamenii legii au efectuat 12 percheziţii domiciliare, fiind identificate şi ridicate ţigări de contrabandă, alcool netimbrat şi sume de bani. „În total au fost identificate şi indisponibilizate 200.000 ţigarete ( 10.000 pachete ), 680 litri alcool, 8.520 euro, un card conţinând 10.000 euro un altul conţinând 2000 lei, 10.700 lei, precum şi o autoutilitară marca Fiat Ducato”, se
arată în comunicatul DGA.
Faţă de S. M. şi alte 3 persoane, procurorul de caz a luat iniţial măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire de grup organizat, evaziune fiscală și contrabandă. Ulterior, inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalul Neamţ, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 zile, fiind dispusă măsura obligării de a nu părăsi ţara. 

Polițistul este cercetat în stare de libertate 

Pe 27 septembrie, ofițerii de la anticorupție au mers acasă la agentul de poliţie din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Săbăoani. Despre acesta existau informaţii că a protejat activitatea de comercializare a ţigărilor de contrabandă, la barul unuia dintre ceilalţi învinuiţi din Săbăoani. În mod concret, acesta informa contrabandiştii despre controalele ce urmau a fi efectuate de organele de aplicare a legii şi dispunea măsuri excesive şi de intimidare faţă de „concurenţă”.
Poliţistul este cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu contra intereselor publice. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !