Ce îți doresc eu…marea mea familie?!

pachete pnlDe curând, undeva între Moș Neculai și Moș Crăciun, m-am așezat pe o canapea. Nu era ca la psiholog, deși recunosc că am ajuns acolo pentru că vorbeam de câteva zile singură. Și știu că nu e bine așa. Trebuie să vorbești cu cineva care să te asculte și să-ți mai spună și ce nu știi, pentru a pricepe. Dacă vrei. Dar eu cred că trebuie să poți.

Despre unul

Mai spre final, când ne apropiam să vorbim despre vreme, adică despre fix nimic, mi-am forțat norocul în a găsi răspunsuri neimportante, dar sincere. Aș putea spune că nu știu de ce am zgândărit ceața, dar cam știu ce voiam să-mi plouă. Și nu am primit ceea ce mă așteptam. Răspunsul pe care mi-l doream eu. Am primit un altul, dar care nu avea nimic de-a face cu sinceritatea. Era doar o vorbă de pe un fotoliu pe o canapea. O vorbă în vânt, vânt la pupa.

Despre altul

Cam prin acele vremuri, în sediul Primăriei Roman, Sfatul Popular al orașului, se împărțeau unor “rude” nevoiașe pachete cu alimente, pentru ca masa de Crăciun să fie „îmbelșugată”, de parcă nu tot ca-n restul anului poate mânca un om. Asta nu este problema. Asta este: pachetele au fost împărțite din Primărie de primarul în funcție, dar din partea partidului pe care-l conduce, alături de echipa care mai tot timpul îi spune ce vrea să audă și  din partea căruia (partid) va candida la alegerile viitoare. PNL Roman are un sediu, chiar mai mare decât al fostului PDL. Dar, sediul de partid nu a fost folosit, iar banii pentru pachete nu au venit de la Primărie. Nu știu de unde, dar sper că nu au venit de la bugetul local. Așa că, întreb și eu, ca un membru al marii familii romașcane, de ce membrii unui partid oferă pachete dintr-o instituție care nu aparține politicului, ci familiei? Așa ni s-a spus în ultimii ani. La Primărie se face administrație, la Primărie se face viziune, strategie, plus valoare.

Despre mine

Chiar nu știu dacă s-a oferit o explicație sau dacă altcuiva i s-a părut în neregulă, pentru că nu am fost invitată la moment. Pentru prima dată. Dar, mi-am văzut colegii plecând și ei cu un “pachet”, pentru că și presa primește, din belșug. Și eu am primit, de mai multe ori. Oricum, mie are cine să-mi umple frigiderul, indiferent că este sărbătoare sau nu.

Despre subiect

Ca să fiu corect înțeleasă, sala în care s-au împărțit pachetele în acea zi nu a putut fi folosită cu o săptămână înainte pentru o dezbatere cu reprezentanții asociațiilor de proprietari, pe motiv, oficial, că nu era încălzită. Așa că dezbaterea s-a ținut la un restaurant, evident încălzit. La fel cum am aflat că s-a ținut și un microrevelion al pensionarilor la un alt restaurant din orașul nostru, și al meu. Nu mă deranjează nici măcar protopopul care, fățiș, prea evident și grețos, face politică. Și nu politica Domnului sau a credinței. Ci a scaunului.

Despre ce vreau eu

Le înțeleg pe toate. Le-am văzut (aproape) pe toate. Dar, nu înțeleg de ce este nevoie să dăm și pachete din Primărie, în condițiile în care toată Primăria stă în genunchi pentru a rezista pe aceeași fundație și în următoarea perioadă! Nu înțeleg de ce politicienii se dezic când le convine de politică și apoi transformă albia pentru porci într-un loc de pelerinaj. Și se mai jură că șoricul face și minuni.

Știu ce este politica. Mă simt tăvălită și, mai apoi, “lăsată” să plec acasă pe la 1 noaptea, când nici nu mai poți dormi, dar e, în acelați timp, prea devreme să te trezești.

Ce-ți doresc eu ție, romașcanule? Să fii cinstit. Întâi cu tine, apoi cu ceilalți. Sau invers. Și mie mi-e greu să fiu cinstită cu mine. Mai ușor e să fiu cu alții. Dar, e un început. Nu am început azi, încerc doar să exersez, să nu-mi pierd din mână.

V-aș ura un an normal, dar nu aș fi cinstită. Vă urez doar să fie mai bun, pentru cât mai mulți!

Claudia Matei

2 thoughts on “Ce îți doresc eu…marea mea familie?!

  1. De acord cu Flora Ordean cu interpretarea, insa eu de mai departe o trec ca plauzibila nu sigura. Totusi, dincolo de retorica urare, editorialul da si informatie publicului despre mecanismele promovarii politice prin utilizarea resurselor administrative.
    Desteptarea in presa are nevoie de context, pe potriva economiei de piata.

  2. Interesant articol. Bine si cu talent scris, ca de obicei. Cu pilde una si una. Intrebarea este daca va tine cineva seama de ele. Personal cred ca nu, pentru ca asa se intimpla, de regula.Importante sunt insa mesajele subliminale transmise, de genul Bate seaua sa priceapa calul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !