Copilul dat dispărut a fost găsit mort. Claudiu Samoilă s-a sinucis

copil sinucidereUn tânăr de 15 ani, dat dispărut în seara de Ajun, a fost găsit, ieri după-amiază, mort, pe malul Lacului Bicaz. Claudiu Constantin Samoilă se afla în încredințarea unui centru de ocrotire a minorilor, iar Direcția de Protecție a Copilului a venit astăzi cu noi precizări în acest caz. Asta și în condițiile în care mama copilului face închisoare pentru că i-a ucis tatăl.

În grija bunicilor

Conform autorităților, Claudiu a fost dat dispărut de bunicii la care se afla în această perioadă, dar abia la 48 de ore la dispariție, deși copilul lăsase inclusiv o scrisoare de adio.

Astăzi, Direcția de Protecție a Copilului a confirmat ipoteza sinuciderii: “Claudiu Constantin Samoilă, în vârstă de 15 ani, din Hangu, a fost rezident în cadrul Complexului de Servicii Ion Creangă Piatra Neamț din septembrie 2015. Din anul 2013, după arestarea mamei sale prentru comiterea infracțiunii de omor, băiatul a rămas fără ocrotire părintească, iar cazul său a ajuns în atenția DGASPC Neamț. Ca urmare a atașamentului manifestat de copil față de bunicii materni, DGASPC a solicitat instanței dispunerea plasamentului familial la aceștia. Pe durata plasamentului, copilul a fost consiliat periodic de specialiștii DGASPC Neamț”, se arată în comunicatul Direcției de Protecție a Copilului.

Bunicii nu fac față comportamentului tânărului

Claudiu fusese admis la un liceu din Piatra Neamț, iar bunicii au renunțat să-l mai țină pe băiat în plasament. Astfel, DGASPC Neamț a solicitat instanței Tribunalului Neamț înlocuirea măsurii plasamentului familial cu plasamentul într-un serviciu rezidențial, în speță la CS Ion Creangă. „Ținând seamă de faptul că bunicii sunt înaintați în vârstă, respectiv Onu Gheorghe de 75 de ani și Onu Maria de 68 de ani, minorul în cauză nu le dă ascultare și încearcă să iasă de sub tutela lor. Acest fapt a rezultat atât din ancheta socială cât și din caracterizarea întocmită de către reprezentanții Școlii Hangu de unde reiese că minorul nu respectă regulamentul școlar, absentează frecvent de la cursuri, bunicii fiind depășiți totalmente de situația creată de nepotul lor. În consecință, instanță înlocuiește plasamentul la bunicii materni cu plasamentul la Complexul de Servicii Ion Creangă“, se arată în sentința nr.1673 emisă de Tribunalul Neamț pe data de 25 septembrie 2015.

În iulie și august 2015 băiatul a fost trimis în excursie la munte și în tabără la mare, la Eforie Sud, împreună cu alți copii din sistemul de protecție din județ pentru a se integra mai ușor.

După admiterea copilului în centru acesta a fost inclus într-un program de consiliere psihologică personalizat, adaptat nevoilor lui. Pe parcursul consilierii, adolescentul nu a manifestat tendințe suicidale, mai spun autoritățile.

Mama, încarcerată pentru omor

“Mama sa, aflată în penitenciar, a încercat să mențină legătura cu el prin intermediul scrisorilor dar copilul a refuzat să-i răspundă, mama fiind ținută la curent de conducerea centrului despre situația fiului ei. Băiatul păstra legătura însă cu bunicii materni de care era atașat și de aceea a primit învoire pentru a-și petrece vacanța de iarnă la ei în perioada 19.12.2015-10.01.2016.

Bunicii au anunțat conducerea centrului Ion Creangă despre dispariția nepotului lor pe data de 26 decembrie, imediat fiind anunțată și poliția”, se mai arată în comunicatul DGASPC Neamț.

Mama lui Claudiu i-a ucis tatăl şi l-a aruncat în haznaua din curte. Crima a fost descoperită după 10 ani, iar în vara lui 2015, Paraschiva Onu (43 de ani) a fost condamnată la 15 ani de închisoare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !