Poza zilei

Cine conduce PSD Roman

oana bulai - tuÎn urma articolului, de opinie, pe care l-am scris, săptămâna trecută, despre alegerile din PSD Roman, am fost certați, pe ici pe colo, că nu știm nimic din cine va fi ales și cine va conduce organizația. Este drept că nimeni nu le știe pe toate, dar faptele vorbesc de la sine. Oana Bulai, că vă convine sau nu, conduce PSD Roman. Și, în plus, pe 10 iulie, va lansa o carte pe care unii deja o au în bibliotecă.

Fără comentarii 

Duminică, la sediul PSD, a avut loc o conferință de presă, la care am fost invitați, dar nu am participat, pentru a le tihni tuturor. Plus că, așa cum am spus, ne place  la ospățul de la alegeri, nu la resturile pe care vor unii să ni le servească. Oana Bulai a făcut convocarea pentru conferința de presă, dar acesta nu este un argument solid pentru ceea ce am confirmat anterior.

Dar, faptele sunt fapte, iar din conducerea PSD Roman fac parte următorii: Dan Manoliu – președinte, secretarul executiv Valerian Anghel, trezorierul Gheorghe Stoica, vicepreședinții Iulia Havrici-Tomșa, Alexandru Rotaru și Eugen Pătrașcu și șapte membri: Eduard Corduneanu, Ilie Boloca, Oana Bulai, Dorel Irimia, Gabriel Luncanu, Romică Rotaru, Viorel Stan. 

Cine sunt EI? 

Și, acum, să explicăm de ce ei sunt ai deputatului Ionel Arsene și nu din “gașca” senatorului Ioan Chelaru, pentru a nu mai fi certați sau interpretați.

Valerian Anghel și Gheorghe Stoica sunt membri vechi ai PSD, dispăruți de mult timp din primele 15 rânduri ale partidului, dar măcar sunt pesediști. Cei trei vicepreședinți au preluat, așa cum prevede statutul partidului, automat funcțiile, nu comentăm prea mult.

Eduard Corduneanu, șef la Agenția de Mediu, unul dintre cei care ar putea rezolva problema mirosului de porc din municipiu, trebuie să joace cum trebuie, mai ales că urmează unele licitații pe proiectul de deșeuri. Ușor de înțeles.

Ilie Boloca, om oarecum de bază în PSD pe vremea fostului primar Dan Cărpușor, îndepărtat ulterior din oarece motive de dosare, este agreat acum mai mult de actualul președinte decât de senatorul Ioan Chelaru.

Oana Bulai, crescută de mică în PSD, a ales, așa cum și mie mi se pare firesc, câștigătorul în 2008, când Primăria a fost preluată de Laurențiu Leoreanu, ea fiind la acea vreme unul dintre membrii cu idei “altfel” de promovare a profesorului căruia nimeni nu-i dădea nicio șansă, cum ar fi mascota cu Leul ce se plimba în decapotabilă și altele. Neplăcută, probabil de femeile din PDL, Oana Bulai a fost trasă și ea pe linia moartă și nu a revenit decât curând, anul trecut, în politică. Unde? În PSD. Unde? Aproape de deputatul Ionel Arsene, asta pentru că și în PSD Roman sunt multe femei rele și nu numai femei. La Târgu Neamț aerul de munte mai risipește din otravă.

Despre Dorel Irimia am înțeles că este un șef bun de secție de vot. Sigur nu e cea din strada Fabricii.

Gabriel Luncanu este cel care, după pierderea alegerilor din 2008 de PSD, a fost suspendat din formațiune și, ulterior, și-a dat demisia, ocupându-se de afaceri și de mass-media, alături de Oana Bulai, nimeni alta decât fina sa.

Romică Rotaru este cel care deține firma Darcons, firmă de construcții drumuri, iar fiul acestuia – Alexandru Rotaru – este unul dintre cei mai înflăcărați fani ai deputatului Ionel Arsene, mai ales că își dorește să conducă tineretul social democrat din Neamț. Asta, după ce a câștigat, cu scandal neoficial, TSD-ul de la Roman, când unii, fără să băgăm mâna-n foc, spuneau că bătălia s-a dus mai mult în șpaga dată tinerilor pentru fiecare vot care i-a revenit. Dar asta este istorie, viitorul e strălucit.

Și mai este Viorel Stan, tocmai dat jos acum o lună din funcția de președinte al PSD Roman, pentru ca funcția să fie preluată de Dan Manoliu. Bănuiesc că Viorel Stan are acum voie să conducă în continuare destinele Inspectoratului Școlar Județean. O mână o spală pe alta.

Nește întrebări putem să vă punem? 

PS: Dan Manoliu a spus un singur lucru interesant și ciudat: în Biroul Executiv – unde ar trebui să se ia deciziile – vor mai avea un loc numai cei care vor munci. Știu eu măcar trei oameni care, în ultimii cinci ani, au muncit și au dat și bani, mulți, și nu au un loc la masa patrulateră. Un om știu că nu se înțelege prea bine cu Oana Bulai. Am sau nu o logică vizavi de cine conduce PSD?

Și încă ceva, dacă spuneți că, din 2016, în PSD nu se vor mai face blaturi cu alte partide sau oameni sau câini cu covrigi în coadă, puteți să ne spuneți cât mai este șpaga la județ pentru o funcție de ales județean sau deputat? Ca și curiozitate, că tot vorbim de transparență, muncă și merite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

News-Roman © 2010-2016 - De 6 ani împreună !
Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !