UPDATE Alin Antochi: PDL trebuia să aibă bunul simț să ne răspundă la nelămuriri

Președintele PSD Neamț, Alin Antochi, a declarat că boicotul din plenul ședinței de astăzi a Consiliului Județean, când social democrații au refuzat să voteze vreun proiect, vine ca urmare a unei lipse clare de poziție a PDL-iștilor cu privire la incompatibilitatea unor colegi. Alin Antochi a fost extrem de dur la adresa democrat liberalilor, considerând că aceștia au fost lipsiți de bun simț atunci când nici măcar nu au dat un răspuns cu privire la „întrebările” Opoziției legate de incompatibilitatea unor consilieri județeni. 

Cristian Petrovici a demisionat de la Spitalul Județean 

Ședința ordinară de astăzi a Consiliului Județean a fost una extrem de stranie, dacă avem în vedere faptul că, după trei ani de „conviețuire”, social democrații și liberalii au băgat divorț total de PDL. Opoziția s-a unit ca niciodată împotriva PDL-ului, refuzând să apese pe butoanele de vot de pe masă. Motivul a fost, în opinia social democraților, lipsa de transparență a PDL-ului cu privire la incertitudinea compatibilității a patru consilieri județeni democrat liberali în raport cu funcțiile deținute la instituții ale statului. Este vorba de Mihai Chebac (director Poșta Română), Valerian Frățilă (președinte Casa de Asigurări Neamț), Constantin Traciuc (director al societății AcvaServ până în ianuarie 2011) și Cristian Petrovici (director al Spitalului Județean Neamț). Acesta din urmă, conform declarațiilor făcute de Vasile Pruteanu, președintele CJ Neamț, și-a înaintat demisia din funcția de manager al Spitalului, după ce abia în luna decembrie câștigase concursul.

În urmă cu o lună, colegii noștri liberali au depus o sesizare cu privire la incompatibilitatea a patru consilieri județeni din partea PDL, lucru care schimba total structura actualului Consiliu Județean. Cei de la PDL nu ne-au dat nici un răspuns. Era de bun simț să ne răspundă, după care vedeam dacă este oportună atacarea acestuia în instanță. Faptul că doctorul Cristian Petrovici și-a depus demisia acum este tot tardiv, el având la dispoziție 15 zile de la numire pentru a renunța la una dintre funcții. Doi dintre consilieri au fost declarați de ANI incompatibili, iar acum se discută această decizie în instanță. Dacă instanța decide că decizia ANI este corectă, atunci PDL are o problemă”, a declarat Alin Antochi, președintele PSD Neamț.

Acesta a mai precizat că, în opinia sa, o parte din hotărârile de Consiliu Județean devin nule dacă se dovedește că ANI a avut dreptate și că acești consilieri județeni au „activat” ilegal, votând proiectele de hotărâre, deși erau incompatibili. Noi nu putem accepta să mergem în starea aceasta de incertitudine. Vom contesta deciziile lor. Era elegant să ne dea un răspuns referitor la întrebările noastre legate de incompatibilitatea unor consilieri județeni din partea PDL. Nu au făcut acest lucru, bazându-se pe faptul că, având 18 voturi, au majoritatea și pot vota orice. În alte condiții, veneam și noi cu propriul candidat la șefia Consiliului Județean și ne „luptam corect” pentru această funcție, nu cu ideea că unii au majoritate și pot vota oricum”, a mai precizat președintele social democrat Alin Antochi.

Vom reveni cu o declarație din partea liberalilor, cei care, alături de PSD, au refuzat să voteze proiectele de pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Consiliului Județean Neamț. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !