Romanul, orașul fântânilor arteziene

Romanul va deveni, în scurt timp, orașul cu cele mai multe fântâni arteziene din Moldova, dacă nu chiar din întreaga țară.

Conform proiectului „Parc 11”, în care vor fi modernizate mai multe părculețe din oraș, în mai bine de jumătate din acestea vor fi amenajate fântâni arteziene. „Vineri și sâmbătă, a fost turnat soclul la două fântâni arteziene, la cea din părculețul de la Casa de Cultură și în părculețul de la Poliția Municipală, urmând ca, în scurt timp, să fie amenajate și alte fântâni. O noutate constă în faptul că am gândit o structură nouă și pentru sensul giratoriu de la intrare dinspre Horia. Aici, în zona în care a fost amenajată statuia se va amplasa o altă fântână arteziană”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu. În timpul mandatului său, edilul a decis achizționarea unei fântâni arteziene și amplasarea ei în zona Bibliotecii Municipale.

De altfel, Romanul este unul din puținele orașe din România care are o fântână arteziană dotată cu sistem de iluminat multicolor și muzică ambientală, ambele sincronizate cu jocul de apă. La aceasta se adaugă fântâna din Parc sau cea din părculețul de la Spitalul Vechi. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !