taxa de mediu

Se restituie taxa de mediu

taxa de mediuIn Monitorul oficial de luni a fost publicata ordonanta privind restituirea taxei de poluare cunoscuta ca taxa de mediu pentru inmatricularea unui autoturism. Pot fi restituite numai taxele ce nu sunt prescrise in termenul de prescriptie prevazut de Codul de procedura fiscala.

Termenul de prescriptie prevazut de Codul de procedura fiscala este de 5 ani. Banii nu se dau toti odata, ci se esaloneaza pe o perioada de 5 ani calendaristic. Fac obiectul cererii si dobanzile datorate contribuabilului, determinate intre perioada de la care s-a perceput taxa si data restituirii acesteia. 

Pot fi restituite la cerere taxele aflate in sfera restituirii platite dupa data de 01 ianuarie 2010. In unele cazuri particulare, pot fi restituite si taxe platite anterior acestei date, cand platitorul a demarat actiuni ce conduc la suspendarea prescriptiei extinctive.

Restituirea taxei si a dobanzii datorate contribuabilului se esaloneaza pe o perioada de 5 ani calendaristici, in fiecare an restituindu-se 20% din obligatie

In cazul in care solicitarea contribuabilului de restituire a taxei de poluare este refuzata, persoana indreptatita are dreptul sa depuna contestatie in termen de 30 de zile de la comunicarea deciziei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !