Încă patru blocuri riscă să rămână fără apă

Campania debranșărilor rău platnici la serviciul de apă și canal continuă la Roman. Luni, 1 iulie, locatarii din patru blocuri din municipiu urmau să fie sistați de la sistemul de alimentare cu apă, însă sunt păsuiți până miercuri, 3 iulie. Decizia amânării sistării furnizării apei a fost luată, spune primarul Laurențiu Leoreanu, în speranța ca, în aceste două zile, asociația de proprietari să poată recupera banii de la datornici și, astfel, să respecte graficul de eșalonare. „Îi rog pe cei de la Asociația 43 din Vlad Țepeș. Blocurile care riscă să rămână fără apă sunt: 3 și 4 de pe Roman Mușat, 34 Sucedava și 1A Vlad Țepeș. La solicitarea mea, am amânat pe miercuri, eu sper să încerce să recupereze din datorii. Eu nu pot interveni mai mult, dar m-am gândit la oamenii care locuiesc acolo și sper să găsească soluții împreună (n.r. – asociația și ApaServ) pentru a nu se ajunge la debranșare. Mai atrag atenția că sunt și alte asociații care au deja trei sau chiar patru facturi restante. Sunt multe asociații bune platnice, dar sunt și locatari care nu reușesc să plătească”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

Reamintim faptul că, la începutul lunii iunie, ApaServ a mai oprit apa la două asociații de proprietari, acolo unde datoriile erau între 16.000 și 80.000 de lei. Pentru rebranșare, realiată la câteva zile de la sistare, asociațiile au trebuit să achite măcar 40% din datoriile către compania județeană. În Roman, aproape jumătate din asociații au facturi neachitate către ApaServ, însă, conform reprezentanților societății de apă, debranșarea se face doar la asociațiile care nu-și respectă graficul de eșalonare stabilit la negocieri.


 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !