Primarul Leoreanu, stingher la Bruxelles

Săptămâna trecută, primarul Laurențiu Leoreanu a fost prezent la Bruxelles, la ultima etapă din bursa Erasmus câștigată în urmă cu un an. Deși cursurile au fost destinate pentru 100 de oameni din mai multe țări, edilul Romanului spune că s-a simțit stingher, fiind sigurul român, în timp ce alte state aveau mai mulți reprezentanți. „Este o onoare să reprezint România, însă italienii aveau 11 membri, Anglia avea 10 cursanți, Franța sau Polonia la fel. S-au cerut în fața Comisiei Europene puncte de vedere pe fiecare țară, iar pentru România am fost singura voce. M-am simțit stingher. Când sunt mai mulți, ai cu cine să te sfătuiești. A fost dificil. Am intrat în vorbă cu mulți, dar, până la urmă, fiecare se întorcea la grupul său și vobeau pe limba lor”, a povestit edilul.

 

Acțiunea “Erasmus pentru aleși locali și regionali” este organizată de Comisia Europeană, la inițiativa Parlamentului European. Chiar dacă nu a plătit pentru nimic din ce înseamnă acest curs de perfecționare, primarul Leoreanu spune că a deschis oportunități pentru Roman și zonă. Eventual chiar și o înfrățire cu orașe din alte țări. „Am găsit puncte de dialog cu Cirpu, Grecia sau Polonia și sper să putem colabora. Săptămâna aceasta voi trimite scrisorile de intenție, cu posibilitatea de a ne înfrăți, de a găsi oportunități de finanțare. Mă bucur că am putut vorbi frumos despre România și că, la nivelul Comisiei Europene, s-a auzit numele orașului Roman și al județului Neamț”, a mai spus primarul. Acesta speră ca informațiile acumulate în cele trei sesiuni să-i permită facilitarea absorbției de fonduri europene pentru etapa 2014-2020.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !