Olimpici internaționali și naționali 2012-2013

Doi elevi nemțeni, din care o romașcancă sunt olimpicii internaționali ai județului. Lor li se adaugă alți 57 de elevi care au luat premii la olimpiadele naționale 2012-2013, dintre aceștia șapte provin de la liceele sau școlile din Roman și zonă.

 

Mara Ioana Ieșanu, coordonată de profesorul Crenguța Radu, este olimpica internațională a Romanului. Elevă a CNRV, Mara a obținut medalie de argint la olimpiada Internaţională D.I.Mendeleev, desfășurată în perioada 24-30 aprilie 2013 la Taşkent, Republica Uzbekistan. Mara Ieșanu s-a clasat și pe locul III la olimpiada națională de chimie.

La disciplina Religie – Limba română, Cultele romano-catolic, greco-catolic, Antonela Carla Ghiuzan (profesor Angela Dumea) – de la Liceul Tehnologic Adjudeni și Cornel Marius Ilinca (profesor Ciprian Mihoc) – de la Liceul Teologic Romano-Catolic „Sf. Francisc de Assisi” Roman au obținut premiul I la etapa națională.

La Olimpiada Națională a Sportului Şcolar, locul I a fost luat de echipa de oină a Școlii Gherăiești – profesor Sebastian Blaj și de echipa de oină a LPS Roman, profesor Ioan Popa. La același concurs, locurile III au revenit echipei de fotbal B – profesor Sorin Manea și echipei de handbal F – profesor Eugenia Tăbuci, ambele de la LPS Roman.

Premiul II la olimpiada națională de limba și literatura română a fost obșinut de Tudor Gheorghe Bursuc, elev al CNRV, coordonat de profesorul Roxana Prisacaru. Tot Tudor a primit și premiul special la concursul de eseuri – limba și literatura română.

La electric, electrotehnic, electromecanic, locul III i-a revenit lui Dan Ciubotaru, de la Liceul Tehnologic Vasile Sav Roman, coordonat de profesorii Lăcrămioara Ploșniță, Marinela Ungureanu și Vasile Dudău. La olimpiada de sociologie, eleva Paula Monica Mîrț – coordonată de profesorul Maria Lozincă, de la CNRV, a obținut locul III. La olimpiada de istorie, premiul special i-a revenit elevei CNRV – Marina Mădălina Giurgică, coordonată de profesorul Ovidiu Albert.

Lista cu olimpicii din Neamț în anul 2012-2013 poate fi descărcată de mai jos.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !