Senatorul Chelaru: Nu mi s-a propus funcția de judecător la CCR

Numele senatorului PSD Ioan Chelaru este cel mai vehiculat în ultimele 24 de ore pentru preluarea funcției de membru al Curții Constituționale a României (CCR). Modificarea vine ca urmare a faptului că Iulia Moțoc a fost alesă de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei să fie judecător din partea României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Conform unor surse din cadrul USL, care deține majoritatea în Parlament, senatorul romașcan ar putea prelua această funcție, pentru care l-ar recomanda actele vechi în PSD și experiența din lumea juridică.

Ioan Chelaru se află la cel de-al treilea mandat de senator, fiind membru al PSD din 1995. Din 2005 și până în prezent acesta ocupă funcția de chestor al Senatului. Funcția de parlamentar, pe care o mai deține până la alegerile din 2016, este unul dintre argumentele pe care senatorul le are nu răspunde la această posibilă variantă: „Sunt onorat, dar nu știu în acest moment ce voi face dacă mi se va propune. Mai am trei ani de mandat în Parlament. Recunosc, fără falsă modestie, că am experiența de 35 de ani și cultura juridică necesară în acest domeniu. Dar, funcția se va elibera abia în decembrie, iar până atunci mai pot apărea și alte candidaturi. Oricum, foarte important este că, până la această oră, nu am fost întrebat”, a răspuns senatorul Ioan Chelaru.

Din februarie și până acum, acesta ocupă funcția de vicepreședinte al Comisiei comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituției României, iar de opt ani este membru în comisiile speciale și de anchetă ale Senatului privind – Cathedral Plaza, Conturile lui Nicolae Ceaușescu și Proiectul minier Roșia Montana

 

Ioan Chelaru este avocat în Baroul Neamț din 1980, iar din mai 2011 conduce această instituție. Doi ani mai târziu, acesta este președintele Uniunii Juriștilor din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !