Vârstnicii Romanului, sărbătoriți în toate felurile (VIDEO)

Ca niciodată, Ziua Internațională a Vârstnicilor a fost sărbătorită la Roman de aproape toată lumea. Consiliul Local a alocat 2.500 de lei pentru Uniunea Pensionarilor, condusă până în vară de tatăl primarului – profesorul Vasile Leoreanu. Nici PSD și nici PNL nu s-au dat înapoi și, chiar dacă nu este an electoral, și-au invitat colegii seniori la restaurante. PDL-ul nu a organizat nimic, însă primarul Laurențiu Leoreanu – prezent la prima manifestare – le-a vorbit celor prezenți despre investițiile din municipiu, despre pacea din politică pe care vrea să o mențină și despre cum Romanul devine buricul Moldovei. Președintele PSD Roman – Leonard Vacaru le-a reamintit colegilor pensionari că Guvernul USL le-a indexat pensiile, iar președintele PNL Roman – Neculai Stan s-a arătat mulțumit că a putut să le ofere celor în vârstă ocazia de a ieși în oraș. Imagini de la evenimente puteti urmari pe pagina principala, la sectiunea Clipul Lunii.

 

Lecția de economie

Marți, de 1 octombrie, peste 180 de persoane au fost invitate de Uniunea Pensionarilor din Roman și Consiliul Local la marea sărbătoare. Ca aproape de fiecare dată, primarul a întârziat un pic la eveniment, dar invitații l-au întâmpinat cu aplauze și chiar s-au ridicat în picioare. Pentru primar a fost un bun prilej să treacă în revistă câteva din marile investiții făcute, cum ar fi microhidrocentrala de pe râul Moldova, cu precizarea că Romanul a „tras piciorul” și acum E On construiește un al doilea astfel de obiectiv, tot pe acest râu. Primarul a reamintit și de fabrica de automotive ce se va construi în municipiu, făcând o paralelă de câteva minute despre economia Romanului și cea ale orașelor mari, precum Bacău sau Focșani. Mai departe, primarul a anunțat că vrea să înfrățească municipiul cu Florența și a reamintit faptul că, în octombrie, va pleca în Coreea de Sud. După ce lecția a fost predată, edilul le-a mulțumit, în aplauze, celor prezenți pentru sfaturile oferite și, mai presus, despre ceea ce au lăsat în urmă, ce au construit, pentru ca generațiile care vin să aibă baza pentru o nouă etapă de dezvoltare. Pentru presă, primarul a recunoscut că toată cheltuiala pentru organizarea evenimentului a fost sprijinită și de alți oameni de bine din oraș. Și, mai mult, a recunoscut că, de la o vreme, se plînge ba că-l doare spatele, ba că-i „scârțâie” un genunchi: „M-am gândit cu tristețe că trec anii, dar mă uit cu admirație la acești romașcani, care au adunat în spate experiențe extraordinare și nu e ușor lucru. Mulți au prins războiul, criza din anii 80, închisorile, poliția politică și nici vremurile de astăzi nu au fost simple„.

Invitații au primit o masă din partea organizatorilor, iar un DJ a asigurat fundalul muzical. Vârstnicii nu au dansat doar tangouri, valsuri sau au jucat în horă, ci și-au arătat voia bună și pe ritmuri consacrate tinerei generații, Bomba – King Africa sau melodii din sfera Macarena.

Pensii mărite, singurătate alinată

Aproape de 100 de vârstnici au fost invitați de Organizația de PSD la sărbătoare, într-un alt local din municipiu. Chiar dacă la eveniment au fost prezenți membrii social democrați, președintele formațiunii a ținut un discurs strict politic, despre binele făcut de Guvernul Ponta, și a transmis cuvintele de apreciere ale șefilor din județ. Președintele Leonard Vacaru le-a reamintit că pensionarii au scăpat de impozitarea veniturilor impusă de PDL și că Guvernul le-a indexat pensiile. Am un mesaj din partea premierului, nu-l citesc, dar vreau să reamintesc că Guvernul României susține pensionarii. Senatorul Ioan Chelaru nu a putut fi prezent la eveniment, dar vă transmite multă sănătate și să aveți încredere în PSD. Și președintele Ionel Arsene vă transmite salutări, sănătate și fericire alături de cei dragi„, a spus președintele Vacaru, nu înainte de a le mulțumi vârstnicilor pentru ajutorul dat la alegerile parlamentare din iarnă. Mai sensibilă la importanța experienței celor în vârstă a fost Iulia Havrici, președintele Organizației de Femei a PSD care a promis că va încerca să le ofere bătrânilor o viață mai bună. Atmosfera de la sărbătoarea social democrată a fost întreținută de Daniel Enache, artist local, fost candidat din partea PRM la alegerile locale pentru funcția de primar, acesta mulțumind, subtil, lui Alexandru Rotaru, președintele Organizației de Tineret a PSD pentru invitație.

Și liberalii au fost atenți cu membrii organizației care au trecut de prima tinerețe. La un alt restaurant din oraș, aceștia i-au invitat să asculte muzică mai veche și mai nouă. Aici, declarațiile au fost mai puțin politizate și mai mult îndreptate către starea firească a societății. Președintele PNL Roman, Neculai Stan, a declarat că dorința sa a fost ca invitații să scape de monotonie, de acel stigmat al singurătății: Sunt mulți care vor să să se simtă utili societății. Noi încercăm să realizăm lucrul acesta. Îi implicăm și în activitățile politice, mai ales că vin cu propuneri pertinente„. Petrecerea a fost întreținută de unul din seniorii muzicii autohtone, Ioan Uță, cunoscut ca Moș Crăciun.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !