Controale în barurile și restaurantele din Roman. Poate aflăm și cine nu respectă legislația

baruriDupă tragicul accident din clubul din capitală Colectiv, și autoritățile romașcane au demarat o campanie de verificare a modului în care proprietarii de baruri și restuarante respectă legislația. Conform unui comunicat de presă, o acțiune de acest fel s-a derulat în perioada 15 august – 20 septembrie. Din păcate, autoritățile nu au precizat și unde s-au găsit nereguli și care sunt acestea.Conform comunicatului de presă. „Primăria Municipiului Roman informează că în perioada 15 august – 20 septembrie 2015 a derulat o acţiune de verificare şi control la agenţii economici de pe raza municipiului, pe linie de alimentaţie publică, prestări servicii şi comerţ, vizând verificarea îndeplinirii reglementărilor în vigoare şi existenţa autorizaţiilor de funcţionare. Cu această ocazie s-au dispus şi măsuri de remediere”, se arată în comunicat.

De astăzi, 2 noiembrie, prin dipoziție de primar, s-a constituit o Comisie mixtă de verificare şi control pe liniile de competenţă ale administraţiei publice locale (alimentaţie publică, prestări servicii, comerţ). “Comisia va fi formată dintr-un reprezentant al Direcţiei Poliţiei Locale, un reprezentant al Serviciului de Autorizări, Comerţ, Transport, un reprezentant al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi un reprezentant pe domeniul Urbanism. Verificările se vor desfăşura timp de două săptămâni  – 02.11. -15.11.2015, urmând ca alte două săptămâni – 16.11.- 29.11.2015 să fie perioada alocată pentru conformări. Timp de alte două săptămâni  – 30.11. – 13.12.2015 – vor avea loc noi verificări pentru a se analiza modul în care au fost realizate conformările dispuse. În această etapă se vor emite sancţiuni sau se vor aplica alte măsuri legale ce se impun pentru cei care nu înţeleg că aceste activităţi trebuie să se desfăşoare în conformitate cu legislaţia în vigoare”, se mai arată în comunicat.

Să sperăm că, la finalul controlului, autoritățile ne vor informa asupra neregulilor găsite și a spațiilor comerciale care, până la momentul controlului, nu respectau legislația.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !