spital roman

Cazurile de gripă sunt în ușoară scădere

spitalul municipal de urgenta romanÎn săptămâna 22-28 februarie, numărul total de cazuri de infecții respiratoare acute a fost de 1.502, cu un număr de 20 de intermări, față de săptămâna precedentă – în ușoară scădere, atunci fiind înregistrate 1.510 cazuri și 23 de bolnavi internați. Conform specialiștilor epidemiologici, infecțiile respiratorii acute se încadrează în intervalul așteptat pentru această perioadă.

În statistica primită de la Direcția de Sănătate Publică, se precizează faptul că au fost raportate 487 de pneumonii, cu 142 de internări (față de 508 îmbolnăviri, cu 128 de internări – în săptămâna precedentă). Mai afectați sunt acum, pentru afecțiunile respiratorii, copiii cu vârsta între 2 și 4 ani, iar pentru penumonii este afectată în special grupa de vârstă 0-1 an.

Îngrijorător este faptul că, săptămâna trecută, s-a confirmat un nou caz de gripă sezonieră, confirmat la Institutul Cantacuzino, cu virus gripal A(H1)pdm09. Este vorba de o femeie cu vârsta de 61 de ani, nevaccinată antigripal, ce provine din mediul rural și care acum este internată.

Până pe 29 februarie, la nivelul județului Neamț, au fost vaccinate antigripal 11.181 de persoane din grupele de risc (un număr de 173 de persoane s-au vaccinat săptămâna precedentă). Mai există în stoc 1.809 de doze de vaccin antigripal la nivelul cabinetelor medicilor de familie, pentru persoanele care se înscriu în categoria de risc.

Medicii recomandă populației să respecte măsurile de prevenire a gripei. Pentru persoanele care prezintă simptomalogie de gripă și nu se ameliorează în 72 de ore sau prezintă alte boli asociate se recomandă prezentarea imediată la medic.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !