47 de școli nu au apă, deci nici autorizație sanitară

scoala29În judeţul Neamţ, 33 de clădiri aparţinând de 30 de unităţi şcolare nu deţin nici autorizaţie de securitate la incendiu  și 47 de unități de învățământ nu au autorizație de funcționare.

Conform informaţiilor comunicate de Direcţia de Sănătate Publică, autorizaţiile sanitare de funcţionare (ASF) se acordă pentru fiecare clădire care aparţine unităţilor de învăţământ.  Astfel, la nivelul judeţului Neamţ, unităţile de învăţământ deţin 344 de clădiri, dintre care doar 297 au autorizaţie sanitară de funcţionare. Principalele motive pentru care 47 de clădiri nu au obţinut ASF se referă la lipsa sursei de apă şi nepotabilitatea apei.

În judeţul Neamţ, 33 de clădiri aparţinând de 30 de unităţi şcolare nu deţin autorizaţie de securitate la incendiu. Motivele care au condus la această situaţie sunt, în principal, neurmărirea de către beneficiari a realizării măsurilor de securitate la incendiu prevăzute în documentaţia aferentă avizelor (inexistenţa unui diriginte de şantier); constatarea cu întârziere, după epuizarea fondurilor, a nerealizării măsurilor de securitate la incendiu; realizarea investiţiilor fără obţinerea avizului de la Inspectoratul judeţean pentru Situaţii de Urgenţă; termenul de realizare a investiţiei, condiţionat de demararea cursurilor în locaţiile respective.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !