Simulare de cutremur la Roman, noaptea

cutremur 2014 2În luna septembrie, autoritățile locale pregătesc un nou exercițiu pe situații de urgență, dar, date fiind urmările dezastrului produs de seismul din Italia, simularea va avea loc pe timp de noapte.

Îngrijorările autorităților centrale și locale cu privire la modul de reacție a lor pentru un seism fac ca să se ia serios în considerare mai degrabă un exercițiu pe timp de noapte. “Am discutat în operativă să realizăm un nou exercițiu în caz de cutremur, dar pe timp de noapte. Statisticile arată că dezastrele se întâmplă mai des pe perioada nopții. Avem exemplul Italiei. Totul depinde și de intensitatea cutremurului, dar și unde se produce el. Cutremurul din Italia a fost mai mic ca intensitate decât cel din România din 1977, însă a avut loc la suprafață, de aceea vrem și noi să fim cât mai bine pregătiți”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !