Arhiepiscopia Romanului “s-a trezit”. Sprijin pentru o victimă de la Clubul Colectiv

mihaela vieruMiercuri, 4 noiembrie, copii și tineri din Onești au luat parte la înmormântarea tinerei Mihaela Vieru, decedată în incediul de la Clubul ”Colectiv” din București. Într-un comunicat al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, se arată că mai mulți preoți au oficiat slujjba de înmormântare și au oferit familiei și un sprijin financiar. Toate acestea în contextul în care Biserica Ortodoxă Română, prin vocea Patriarhului Daniel, și-a cerut astăzi scuze. Chiar dacă IPS Ioachim nu și-a făcut timp/liber în agendă să meargă personal la înmormântare, la o săptămână de la tragicul eveniment, prelații au vorbit despre drama care a îndoliat o țară.

Slujba a fost oficiată de un sobor de preoți din Eparhia Romanului și Bacăului și Eparhia Buzăului și Vrancei. “Alături de mesajul de compasiune și mângâiere din partea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, familiei îndoliate i-a fost oferit și un sprijin financiar.

Conform celor din arhiepiscopia romanului, din primele clipe ale aflării tulburătoarei vești, preotul paroh Ioan Ursu, împreună cu protopopul Constantin Alupei și preoții oneșteni, s-au alăturat familiei Vasile și Elena Vieru, oferind ajutor și întărire duhovnicească”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei.

Mihaela Vierua a fost înmormântată miercuri în comuna Rugineşti, din judeţul Vrancea. Decizia a fost luată de familia fetei, pentru că în Rugineşti sunt înmormântaţi bunicii Mihaelei, unde aceasta îşi petrecea vacanţele când era copil. Totuşi, slujba religioasă s-a oficiat la Oneşti, iar mai apoi convoiul funerar a mers spre cimitirul din Rugineşti. Mihaela Vieru lucra ca director la o firmă din Bucureşti şi mai are o soră care lucreză în Cluj Napoca. Prietenul ei, Constantin Ignat, avea 40 de ani şi lucra la Institutul Naţional de Cercetare pentru Sport. Era pasionat de muzică şi activa în trupă Monarchy Band. Mihaela şi Constantin au petrecut ultimele clipe din viaţă împreună şi au murit încercând să scape din infernul declanşat în clubul Colectiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !