Pompierii, chemați de 24 de ori într-o zi la intervenții

pompieri romanÎn luna februarie 2016, în zona de competenţă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ s-au produs 699 de evenimente care au necesitat intervenţia serviciilor profesioniste, voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, adică peste 24 pe zi.

Mai multe evenimente decât în februarie 2015

 

Numărul evenimentelor la care s-a intervenit cu forţe specializate a crescut cu 26,86% faţă de perioada similară din anul anterior, când s-au produs 551 de evenimente (față de 699 de evenimente în 2016).

În 13 cazuri, pompierii sau echipajele SMURD s-au deplasat la locul cerut, dar au constatat că evenimentul nu s-a produs sau pacientul. Mai exact, numai în cinci situații s-au reclamat incendii inexistente, iar în opt situații echipajele SMURD nu au avut pe cine ajuta.

Statisticile ISU Neamț arată că participarea serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din judeţul Neamţ a înregistrat o creştere, numărul intervenţiilor lor crescând cu 27,78%, de la 36 în 2015, la 46 în 2016.

Pagube de 77.000 de lei în urma incendiilor

În cursul lunii februarie 2016,  numărul de incendii produse în zona Neamț a fost într-o uşoară scădere, cu 11,11%, de la 36 în februarie 2015, la 32 în februarie 2016. Din totalul incendiilor, 11 s-au produs în mediul urban şi 21 în mediul rural.

Pagubele rezultate în urma incendiilor au fost estimate la circa 77.000 de lei, dar, în același timp, au fost salvate bunuri în valoare estimată de circa 320.000 de lei.

Din păcate, în februarie, în urma incendiilor, două persoane au fost rănite. Cele mai multe incendii au afectat locuinţele şi anexele cetăţenilor. Au început și incendiile de vegetație.

Misiuni duble pentru SMURD

În februarie, echipele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență au executat 594 de misiuni, față de aceeași lună a anului trecut – când au fost executate 473 de misiuni.

Echipajele de descarcerare, prim ajutor calificat şi terapie intensivă mobilă din cadrul S.M.U.R.D. Neamţ au intervenit inclusiv la cinci accidente rutiere pentru descarcerare și au acordat în două cazuri asistenţă persoanelor blocate în apartamente – 2 misiuni.

Cele mai multe intervenţii ale echipajelor SMURD au fost înregistrate în mediul rural, fiind executate 344 de intervenţii.

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Petrodava” al judeţului Neamţ a executat 4 misiuni de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din timpul celui de-al doilea război mondial, la fel ca în perioada similară a anului anterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !