România, împărțită în opt județe

România ar putea fi împărțită în opt județe sau regiuni. Știrea, în exclusivitate, aparține jurnalistului nemțean Gabi Apetrii și a fost publicată pe pagina personală a acestuia. Conform informațiilor deținute de Apetrii, un act normativ ce urmează a fi aprobat de executiv prevede ca România să fie reorganizată administrativ, prin

desființarea granitelor actualelor judete și înființarea a opt judete. 

Cu alte cuvinte, cele 41 de județe, plus municipiul București, vor fi comasate, astfel încât vom avea doar opt județe/regiuni, clasificate pe actuala structură a regiunilor de dezvoltare: Nord Est, Sud Est, Centru, Vest etc. Mai multe amănunte puteți găsi pe pagina personală a jurnalistului Gabi Apetrii.

Ultima reformă administrativ-teritorială majoră din România a avut loc în anul 1968 când s-a trecut de la împărțirea pe regiuni și raioane la reîmpărțirea pe județe, desființată de autoritățile comuniste după 1948, având ca model împărțirea teritoriului Uniunii Sovietice.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !