Asociația “Femeia contează” a murit la fel de repede cum s-a născut

femeiaLa începutul lunii aprilie, la Roman, s-a lansat ONG-ul Femeia contează!, cu mare fast, cu doamne și domnișoare care păreau cu adevărat implicate și hotărâte să schimbe ceva, în bine. Entuziasmul din ziua lansării, unde s-au dat exemple de bună practică, și s-au propus proiecte pentru femei, a leșinat peste vară.

Din “boardul” asociației făceau parte: Daniela Butnariu, președinte, Iulia Năstase Onu – fondator al Asociatiei de Initiativa Locala Roman 2002, Adina Ana – consilier superior D.G.A.S.P.C. Neamt; Raluca Sterea – psiholog și Mihaela Dascălu. La momentul lansării proiectului, unul cu adevărat util pentru societatea de astăzi, au existat cârcotași care au subliniat existența în acest ONG a măcar doi membri PSD, dar, au fost și voci – inclusiv News-Roman, care au oferit o șansă la existență, una nepolitică. Din păcate, cârcotașii au avut dreptate și asociația a contat doar în acea zi, iar ulterior, undeva la o săptămână după momentul lansării, a primit și aprecierea de la candidatul PSD de atunci de la alegerile locale. Și atât. Pe site-ul asociației www.femeia-conteaza.ro nu s-a mai scris nimic și nici nu s-a mai făcut ceva, semn că femeia contează mai mult înainte de alegeri și doar ca o unealtă, deși, ca să fim drepți și corecți, nici nu s-au folosit prea mult de… femei sau de asociație.

 

2 thoughts on “Asociația “Femeia contează” a murit la fel de repede cum s-a născut

  1. Ma bucur ca am citit articolul despre asociatia Femeia conteaza. Asta inseamna ca activitatea noastra intereseaza presa si este un lucru bun.In aceste zile pregatim o Conferinta pe o tematica interesanta si va vom invita sa participati.In acelasi timp vreau sa va spun ca in aceasta perioada scurta de timp noi am activat si am facut consiliere celor care ni s-au adresat,am participat la cursuri de formare si schimburui de experienta.Am considerat ca nu este atat de important sa apari in public si sa spui ce ai facut ci sa te implici mai mult in mod direct.Despre activitatile unei asociatii la inceput de drum sunt multe de facut care tin de partea administrativa.de formare a personalului ,logistica si mai avem multe de facut .In alta ordine de idei stiti ca acum nu mai putem vorbi de proiecte europene la care am fi putut fi parteneri (caci nu avem un portofoliu ca sa putem fi beneficiari)caci asa ceva nu exista inca lansat.Ma bucur de faptul ca nu ne-ati uitat si va vom anunta despre calendarul nostru de activitati in cel mai scurt timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !