Impozitele se pot plăti abia de pe 18 ianuarie

coada taxeDeși, încasarea taxelor și impozitelor locale la Primăria Roman era programată pentru 11 ianuarie, adică de luni, reprezentanții administrației locale anunță că data de la care va începe procedura este abia după 18 ianuarie.

Conform autorităților locale, această amânare vine ca urmare a aprobării tardive a normelor de aplicare a Codului Fiscal. Mai exact, pe 30 decembrie au fost aprobate normele de aplicare a Codului Fiscal, deși acesta a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2016.

Primăria Roman anunță că normele de aplicare vor fi publicate în Monitorul Oficial din 08 IANUARIE 2016.  În ultima zi din an s-a stabilit și modul în care se face calculul impozitului oe teren, “drept urmare normele de aplicare a acestei noi legi vor fi aprobate în săptămâna 11-18 ianuarie. Din acest motiv, încasarea taxelor și impozitelor locale nu se poate efectua decât după apariția normelor de aplicare a acestor legi, adică 18 inuarie 2016”, anunță autoritățile locale.

În toată această perioadă, la Direcția de Taxe și Impozite Locale se pot achita amenzile contravenționale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !