8.000 de cereri de pașaport în două luni în Neamț

pasapoarteO analiză asupra serviciilor de eliberare şi evidenţa paşapoartelor arată că în iulie și august 2016, numărul cererilor l-a depășit pe cel din anii anteriori.

Astfel, din analiza activităţii Serviciului public comunitar a rezultat faptul că, deşi pentru  perioada 01.07 – 31.08. 2016, au fost prognozate a fi soluţionate un număr de aproximativ 6.000 de cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice şi temporare, numărul efectiv al acestor cereri s-a ridicat la un total de 8.189 (3.401 cereri în luna iulie şi  4.788 de cereri în luna august).  În ultimii 2 ani, în aceeaşi perioadă, au fost depuse 6227 cereri în anul 2015, respectiv 5183  în anul 2014. „Numărul solicitărilor a crescut cu 31,5% faţă de anul precedent şi cu 58% faţă de anul 2014, în condiţiile în care, cum am mai spus, resursele umane şi logistica noastră au rămas aceleaşi. Referitor la modalitatea de plată a taxelor aferente eliberării paşapoartelor s-a constatat că, după impactul major al schimbării generate de ordonanţa guvernului,  modalitatea de plată on-line a devenit o alternativă. De altfel, noi am recomandat  cetăţenilor să utilizeze toate cele şase mijloace de plată puse la dispoziţie de noul cadru legislativ”, a declarat prefectul Niculina Dobrilă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !