Caravana Filmelor TIFF, în Piaţa „Roman-Vodă”

tiff romanPe 13 și 14 septembrie, Caravana Filmelor TIFF poposește în Roman, când cinefilii pot urmări două filme, subtitrare în limba română, iar vizionarea lor este liberă.

Marţi, 13 septembrie, va fi proiectat filmul „Aventurile lui Nelly” („Nellys abenteuer”, Germania, 2016), film în regia lui Dominik Wessely. Protagonista este o tânără, de 13 ani, pentru care venirea în România devine aventura vieţii ei: este răpită şi, în drumul spre libertate, îşi face noi prieteni şi descoperă puterea acestor prietenii. Miercuri, 14 septembrie, se va difuza filmul „Profesorul de vioară” („Tudo que aprendemos juntos”, Brazilia, 2015), în regia lui Sérgio Machado. După ce pierde un post în prestigioasa orchestră simfonică din Sao Paolo, Laerte, un violonist talentat, se întreţine dând lecţii de muzică adolescenţilor dintr-o şcoală publică din Heliopolis, cea mai mare favelă din Brazilia. Calea sa e plină de obstacole, dar puterea muzicii şi prietenia ce se înfiripă între profesor şi elevii săi vor deschide uşi într-o nouă lume. Filmul a fost prezentat la festivalurile de film de la Locarno (2015), Stockholm (2015), Sao Paolo (2015), şi a primit Premiul publicului la festivalul de la Sao Paolo. Filmele vor rula cu începere de la ora 21.00.

Caravana Filmelor TIFF, un proiect cu tradiţie, iniţiat pentru a suplini lipsa cinematografelor, continuă cu succes pentru al şaptelea an, peste 33.000 de spectatori urmărind filmele în 2015.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !