Expoziția Aurul și Argintul Antic al României ajunge în Neamț

aurul si argintulÎn perioada 21 septembrie – 30 octombrie 2016, Muzeul de Artă Piatra Neamț va găzdui expoziția “Aurul și Argintul Antic al României”, care cuprinde un număr de 1.065 de obiecte și seturi de obiecte din metale prețioase, descoperite în ultimele două secole în România.

Intrarea la această expoziție va avea un cost diferit, tarifele urmând a fi suspuse votului consilierilor județeni. Propunerile sunt ca adulții să plătească 8 lei pe bilet, grupuri de minim 10 persoane – 5 lei pe bilet de persoană, iar elevii, studenții și pensionarii vor avea de plătit 3 lei pe bilet. Taxa foto a fost propusă la 15 lei, iar cea pentru filmare – 20 lei.

Expoziția este organizată de Muzeul Național de Istorie a României, în colaborare cu 31 de muzee de profil din întreaga țară. Proiectul ca expoziția să ajungă în toate zonele României a fost demarat în decembrie 2013, evenimentul fiind găzduit până acum în alte 13 mari orașe ale țării. Cei care vor trece pragul Muzeului de Artă vor putea consulta și catalogul, cu peste 700 de pagini, în care sunt incluse informații detaliate despre toate piesele expuse.

Foto – www.mnir.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !