Tineri romașcani alături de cei în nevoie (VIDEO)

familia irofteProiectul Casa Bucuriei, campania umanitară demarată de un grup de tineri romașcani cu suflet mare, continuă. Marți, două mașini cu portbagajele pline s-au oprit din nou în fața cocioabei în care locuiește familia Iftode. Unde locuiește? La capătul satului Bucium, din comuna Valea Ursului, unde pare că s-a terminat pământul. Nu sunt singurii necăjiți din această zonă, dar familia Irofte are opt copii, cel mai mic de patru ani și cel mai mare de 17, el fiind stâlpul familiei.

Tatăl, Vasile Irofte, de 40 de ani, este operat de ulcer și nu poate munci. Trăiesc de pe o zi pe alta, dar au grijă de copii ca de ochii din cap. Copiii merg toți la școală, mai puțin cel de patru ani, Giani. Le place școala, iar părinții știu că asta este singura soluție pentru a scăpa din acel colț de lume.

Copiii familiei Irofte nu visează să ajungă medici sau astronauți. Caută meserii pe care le-au văzut în jur. Vor să învețe croitorie sau să fie vânători. Au ajuns cel mai departe în Roman, nu știu ce este tabăra sau vacanțele la mare sau la munte. Nu știu ce este tableta, telefoanele inteligente. Au câte o păpușă două sau mașinuțe. Dar, în fapt, se joacă mai mult cu un băț, pe care, cu dibăcie, îl face să pocnească.

Tinerii din Roman le-au adus și ei ce au putut, mult am putea spune pentru cineva care nu are nimic. Cred cu tărie că este bine să ajute și speră ca și mai mulți să li se alăture.

Familia Irofte nu cere mult. Cum s-au descurcat pe pământ 40 de ani cred că o vor face și acum. Grija lor este pentru a le oferi copiilor o iarnă călduroasă. Au nevoie de lemne pentru cele două cocioabe. În prima stau copiii cei mici, iar în cea din spate cei mai mari.

Părinții nu beau, nu fumează. Trăiesc cu ce li se oferă de la Cel de Sus și nu cer milă, cer înțelegere. Chiar dacă au opt clase și nicio meserie, știu să-și crească odraslele, singura lor avere. Nu folosesc butelia pentru a pregăti mâncarea. Le este teamă ca cei mici, din joacă, să nu facă vreo boacănă, să dea foc la bucata de ciocoabă ce îi ține pe toți la un loc. Sunt uniți, nu prin sărăcie, ci prin faptul că știu să-și dăruiască unul altuia dragoste și căldură. Cei care vor să ajute sau au și alte familii ce sunt în nevoie se pot adresa proiectului Casa Bucuriei sau pe adresa noastră, la contact.

Imagini și declarații puteți urmări într-un reportaj marca Roman24 TV Online.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !