În sfârșit, prins folosind metoda de înșelăciune Premiul

inselaciuneUn bărbat a fost surprins în flagrant în timp ce ridica o sumă de bani provenită din săvârșirea infracțiunii de înșelăciune metoda “Premiul”.

3.400 de lei trimiși prin mandat

Ieri, un bărbat de 76 de ani, din Botești a sesizat Poliţia Municipiului Roman, despre faptul că, în urmă cu trei zile, a fost victima unei infracţiuni de înşelăciune în formă continuată, prin telefon, având ca mod de operare metoda “Premiul”.

Polițiștii spun că reclamantul a fost sunat pe telefonul fix al locuinţei de o persoană cu identitate necunoscută, care s-a prezentat ca fiind directorul societății de telefonie, aducându-i la cunoştinţă faptul că este câştigătorul unui premiu în valoare de 13.000 lei. Pentru a intra în posesia respectivului premiu, persoana vătămată a depus prin mandat on line suma totală de 2.400 lei, pe numele unei persoane din Bucureşti.

Pe 7 septembrie, la ora 07.00, persoana vătămată a fost sunată telefonic din nou de aceeași persoană, care i-a mai solicitat să depună încă 1.000 lei prin mandat on line, pentru a intra în posesia premiului.

Închis pentru 24 de ore

În urma colaborării dintre polițiștii judiciari din cadrul Poliţiei Municipiului Roman şi ai Secţiei de Poliţie nr. 20 Bucureşti, un bărbat de 32 de ani, din București, a fost depistat în flagrant în timp ce ridica banii trimiși de reclamant de la un oficiu poștal din București. Acesta a fost reținut, asupra sa fiind găsite terminalul mobil, precum şi cartela SIM folosite la săvârșirea infracțiunii de înşelăciune. Polițiștii din cadrul Secţiei nr.20 Poliţie Bucureşti, au dispus reţinerea bărbatului pentru 24 ore, acesta fiind bănuit de săvârșirea mai multor infracțiuni de înșelăciune cu acelaşi mod de operare, urmând ca astăzi să fie prezentat Judecătoriei Sectorului nr.3 cu propunere de arestare preventivă. Cercetările sunt continuate și de polițiștii nemțeni pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a bărbatului şi a eventualilor complici, precum şi pentru recuperarea integrală a prejudiciului creat.

Recomandările polițiștilor

Pentru a nu deveni victima infracțiunilor de înșelăciune prin metoda “Premiul” vă recomandăm să fiţi prudenţi atunci când vi se aduce la cunoştinţă că aţi câştigat un premiu la un concurs la care nu aţi participat. Simpla utilizare a unui furnizor de servicii (de telefonie, cablu TV etc.) nu presupune înscrierea automată la un concurs, fără consimţământul abonatului obţinut în prealabil. Este cât se poate de clar că, dacă nu v-aţi înscris la un concurs, în nici un caz nu puteţi fi desemnat câştigător. Nu achitaţi niciodată în avans sume de bani pentru ridicarea unor premii, plata impozitelor sau a altor taxe se realizează numai după încasarea premiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !