Ziua Independenței, Victoriei și Europei, sărbătorită la Roman

ziua 1Luni, 9 mai 2016, în Cimitirul Eternitatea a avut loc ceremonialul militar – religios dedicat zilei de 9 Mai, zi cu triplă semnificație istorică: proclamarea Independenței de Stat a României la 9 mai 1877, împlinirea a 71 de ani de la Victoria Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Ziua Uniunii Europene.La propunerea domnului colonel Virgil Constantin Ciugudean, locțiitorul comandantului Garnizoanei Roman, s-a ținut un moment de reculegere în memoria celor doi soldați români – plutonierul Iulian Dumitrescu și sergentul Adrian Vizireanu – care și-au pierdut viața în urma unui incident petrecut sâmbătă (7 mai 2016), în apropierea localității Kandahar, în timpul unei misiuni de instruire a polițiștilor afgani.
Oficialitățile prezente la ceremonie au adresat mesaje privind tripla semnificație a acestei zile, după care au fost depuse coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor.
La finalul manifestării, în aplauzele celor prezenți a avut loc defilarea Gărzii de Onoare.
Au participat la ceremonial reprezentanți ai administrației publice locale și județene, preoți, membri ai Asociației Veteranilor de Război, formațiuni politice, unități de învățământ și mass-media locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !