Ultima șansă pentru promovarea elitelor la Oamenii Timpului

premiulPrima etapă din cadrul Campaniei „Oamenii Timpului” 2016 RO intră în linie dreaptă, astfel încât doar până pe 1 octombrie mai poate fi completat de către utilizatorii platformei onlinewww.oameniitimpului.ro formularul prin care sunt propuse spre jurizare personalități și proiecte din toate comunitățile românești (din interiorul granițelor, Republica Moldova, Cernăuți și diaspora).

Cinci nominalizări, pentru 10 categorii

Începând cu 15 iulie, câteva sute de propuneri au fost supuse atenției managerilor zonali ai Campaniei și redacției revistei Timpul. Unele dintre acestea au fost prezentate pe site, în vreme ce alte câteva zeci sunt în continuare în evaluare. Un criteriu esențial urmărit de organizatorii Campaniei de interes public național „Oamenii Timpului” este acela de a identifica acele persoane sau organizații cu merite profesionale deosebite ce corespund perioadei de jurizare (octombrie 2015 – septembrie 2016), în cadrul fiecăreia dintre cele 10 categorii: Literatură, Arte, Educație și cercetare, Societate civilă, Diplomație publică, Memorie și istorie, Jurnalism, Tinere valori, Sănătate și Antreprenoriat.

La finalul perioadei în care publicul poate face propuneri, în cadrul redacției revistei de cultură contemporană Timpul (care aniversează în 2016 140 de ani de existență) va începe un proces suplimentar de documentare și selecție, în urma căruia vor rezulta câte 5 nominalizări pentru fiecare categorie. Începând cu 1 noiembrie, publicul va putea vota candidații favoriți în cursa pentru Trofeul „Oamenii Timpului”. Cu o zi înainte de Gala OT din luna decembrie, juriul se va întruni în dezbatere la Iași și va delibera pe baza dosarelor de nominalizare și a rezultatelor votului online (care este consultativ, deosebit de important în primul rând pentru promovarea personalităților și proiectelor nominalizate). Pentru fiecare dintre cele 10 categorii va exista un singur laureat, căruia i se va conferi Trofeul „Oamenii Timpului”. De asemenea, vor fi acordate și o serie de premii speciale pentru fiecare dintre centrele de monitorizare ale Campaniei, precum și un premiu de popularitate (al publicului).

Care este juriul

În acest an, Juriul Național conține și câteva nume noi, dar majoritatea membrilor au devenit deja prezențe constante.

Componența acestuia este următoarea: poetul, eseistul și traducătorul Radu Vancu (Literatură), jurnalistul cultural și muzicologul Cătălin Sava (Arte), academicianul și rectorul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Ioan-Aurel Pop (Educație și cercetare), pianista Raluca Știrbăț, președinte al Societății Internaționale „George Enescu” din Viena, inițiator al salvării Casei lui George Enescu de la Mihăileni (Societate civilă), președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu,Constantin Chiriac (Diplomație publică), cercetătorul științific în cadrul Institutului de Istorie „Nicolae Iorga” al Academiei Române Mioara Anton (Memorie și istorie), jurnalistul francez de origine română Nicolas Don (Jurnalism), managerul interimar al Operei Naționale Române BucureștiBeatrice Rancea (Tinere valori), președintele de onoare al Societății Române de Neurochirurgie și membru titular al Academiei de Științe Medicale din România, Alexandru-Vlad Ciurea (Sănătate) şi omul de afaceri Bogdan Piţigoi (Antreprenoriat). Președintele Juriului Național este Daniel Șandru, director onorific al revistei de cultură contemporană Timpul, secretar de stat, coordonator al Departamentului Centenar, Cancelaria Primului-ministru.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !