Romanul, îndatorat cu 20%

Comunitatea locală romașcană este datoare la bănci, dar nu datoare vândută spune conducerera Primăriei Roman.Gradul de îndatorare este sub 20%. În iunie 2011, Primăria Roman s-a împrumutat cu 7,280 milioane de euro. În plus, administrația locală mai are de achitat un împrumut în 2007, pe vremea primarului Dan Cărpușor  – de 4 milioane de euro, ce se va încheia în 2020. Încă un credit este pentru asigurarea iluminatului public, cu Luxten, care se va lichida luna viitoare. Chiar dacă primarul Laurențiu Leoreanu recunoaște că în 2013 nu au curs banii în visteria locală, acesta spune că nu sunt probleme pentru achitarea ratelor și a dobânzilor pentru împrumuturi.

Creditul din 2007 a fost contractat pentru modernizarea a două segmente din Pietonal, pentru lucrările la Centrul de Primiri Urgențe de la Spital și pentru modernizarea unor străzi. În 2008, Primăria Roman mai lichidase un credit, de 200.000 de dolari, luat în 2003, pentru repararea a cinci străzi:  Cuza Vodă, Republicii, Bogdan Dragoș, Bucovinei și Strada Nouă.

 

Ultimul credit bancar este luat pe 15 ani și a fost contractat pentru cofințarea proiectelor europene. Pe parcurs ce banii din rambursări se vor întoarce, municipalitatea va mai avea la dispoziție circa două milioane de euro, bani care ar putea fi utilizați, dacă Ministerul Economiei va da avizul, pentru reabilitarea termică a blocurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !