Concurs școlar în cinstea Sfintei Cuvioase Parascheva

concurs paraschevaIeri, 8 octombrie, la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman a avut loc prima ediție a concursului „Receptarea cultului Sfintei Parascheva în Biserica Ortodoxă Română”.

La inițiativa și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” a avut loc prima ediție a concursului „Receptarea cultului Sfintei Parascheva în Biserica Ortodoxă Română”. Acest concurs a fost organizat în contextul activităților cultural-religioase dedicate zilelor Sfintei Parascheva, ocrotitoarea eparhiei Romanului și Bacăului și a  Catedralei Arhiepiscopale.

La concurs au participat elevi seminariști din clasele a XI-a și a XII-a coordonați de părintele profesor Bogdan Ciobanu, care după ce au fost evaluați, au fost premiați de către delegații Centrului eparhial la acest eveniment, părintele Arhimandrit Andrei Ioniță, mare ecleziarh al Catedralei Arhiepiscopale și părintele Valentin Băltoi, consilier cultural. „Este prima ediție a concursului «Receptarea cultului Sfintei Parascheva în Biserica Ortodoxă Română» la care au participat elevii liceului nostru. Sperăm ca acesta să continue și în anii următori devenind o tradiție și, de asemenea, ne-am dori ca el să se extindă antrenând participarea elevilor semnariști care învață în liceele teologice din Moldova”, a declarat părintele Ionuț Amărinii, directorul Liceului Teologic „Episcop Melchisedec”.

Cei mai buni elevi participanți la acest concurs vor fi premiați, de asemenea, de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, cu prilejul Vecerniei hramului Catedralei Arhiepiscopale din Roman, în ziua de 13 octombrie.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !