Infractorul cu metoda Premiul a mai păcălit două femei din Roman

inselaciuneÎn urmă cu câteva zile, News-Roman relata cazul unui bărbat din București care este bănuit că, prin metoda Premiul, a înșelat un bărbat din Botești. În urma cercetărilor polițiștilor a reieșit că bărbatul mai înșelase alte două femei din Roman, pe care le-a lăsat fără 2.232 de lei. Bărbatul se află acum în arest pentru 30 de zile.

Trei victime doar în Neamț

Marți, 8 septembrie, polițiștii romașcani l-au preluat pe bărbatul de 32 de ani, din București, bănuit de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în dauna unui bărbat de 76 de ani, din Botești.

În urma extinderii cercetărilor, s-a constatat că acesta este bănuit și de săvârșirea a două fapte similare în cursul anului 2013 și 2014, în dauna a două femei din municipiul Roman, prejudiciul total creat fiind de 2232 de lei.

Astfel, polițiștii judiciari din cadrul Poliției municipiului Roman l-au reținut pentru 24 de ore pe bărbat, care a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunerea de preventivă.

Ieri, Judecătoria Roman a admis solicitarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, bărbatul fiind arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile și introdus în arestul IPJ Neamț.

Recomandările polițiștilor

Reamintim faptul că modul de operare a acestor escrocii este acela de a apela persoana vătămată, de regulă prin intermediul telefoniei fixe şi, sub atribuirea calităţii false de angajaţi ai unei societăţi comerciale anunţă că au fost aleşi câştigătorii unui premiu consistent în euro/lei. Totodată, li se transmite victimelor că pentru a intra în posesia premiului, este necesară achitarea anticipată, prin virament bancar, diverse cheltuieli: impozite, taxe notariale sau

de transport, onorariul comisiei de validare, deschiderea contului sau alte cheltuieli în valoare de câteva mii de lei.

Pentru a nu deveni victime ale unor asemenea infracțiuni, poliţiştii nemțeni recomandă cetăţenilor:

* Nu luaţi în considerare eventualele mesaje în care sunteţi desemnat câştigător, fără temei, al vreunui sondaj, mai ales dacă nu aţi participat la un astfel de concurs!

* Nu daţi curs cererilor formulate de a vira sume de bani sau de a încărca cartele telefonice, pentru că riscaţi să vă creaţi un prejudiciu bănesc!

* Nu trimiteţi date personale sau copii după cartea de identitate, cărţi DE credit/debit prin e-mail/fax!

* Nu furnizaţi date confidenţiale prin telefon, dacă apelul provine de la un număr ascuns sau un număr de mobil pe care nu-l cunoaşteţi!

* Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător! Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini;

* Anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112, pentru a vă acorda sprijin.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !