Academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici va conferenția la Roman

balaceanuVineri și sâmbătă, romașcanii sunt invitați să participe la două dezbateri cu invitați speciali: academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici și părintele doctor Constantin Necula. Activitățile sunt organizate la inițiativa Fundației „Episcop Melchisedec” Roman.

Părintele Constantin Necula, conferință despre creștinism

Vineri, 11 decembrie, de la ora 17.00, la inițiativa Fundației „Episcop Melchisedec” Roman în Sala Multiplex din Parcul Municipal Roman va avea loc conferința „Creștinismul abia începe”. Prezența părintelui profesor Constantin Necula în Roman, pentru a doua oară anul acesta, este motivată de dorința Centrului eparhial Roman, exprimată prin mijlocirea Fundației „Melchisedec Ștefănescu!”, de a împărtăși romașcanilor valoarea inestimabilă a Ortodoxiei românești. În acest sens, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim și la inițiativa conducerii Fundației „Melchisedec Ștefănescu”, s-a decis organizarea unor conferințe cu tematică religioasă ce poartă titlul generic de „Creștinismul abia începe”.

Creștinismul abia începe

Sâmbătă, 12 decembrie, la inițiativa Fundației „Episcop Melchisedec” Roman, în Sala Multiplex din Parcul Municipal Roman va avea loc conferința „Creștinismul abia începe”, ce va așeza în dialog două personalități ale vieții cultural-religioase românești, pe Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim și pe domnul Academician Constantin Bălăceanu-Stolnici.

Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici este cunoscut ca fiind un apreciat om de știință, medic neurolog, profesor de Neuropsihologie și Anatomie a Sistemului nervos, membru de onoare al Academiei Române, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România și al Academiei de Științe Medicale din România. Este, de asemenea, Director de Onoare al Institutului de Antropologie „Fr. I. Rainer” al Academiei Române și Președintele de Onoare al Societății Academice de Antropologie. Descendent al Bălăcenilor, veche familie boierească aparținând nobilimii pământene, căreia în secolul al XVII-lea aula imperială vieneză i-a conferit titlul de conte al Sfântului Imperiu Romano-German și i-a concesionat stema.

Prezența academicianului Constantin Bălăceanu Stolnici la Roman, pentru prima dată în calitate de conferențiar, este motivată de inițiativa conducerii Fundației „Melchisedec Ștefănescu”, care, în parteneriat cu Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, a decis organizarea unor conferințe cu tematică religioasă ce poartă titlul generic de „Creștinismul abia începe” și care abordează din perspectivă teologică marile neliniști cu care se confruntă societatea românească și până la urmă românul contemporan.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !