accident botesti iulie 2015

21 septembrie, Ziua europeană fără niciun accident rutier mortal

accident botesti iulie 2015Statisticile arată că media zilnică la nivelul U.E este de 70morți/zi în accidente rutiere. În aceste condiții, Organizația Polițiilor Rutiere din Europa –TISPOL a lansat proiectul EDWARD (The European Day Without A Road Death), care își propune ca ziua de 21 septembrie să devină Ziua europeană fără niciun accident rutier mortal.

“În mod conștient sau inconștient, unii șoferi pun în pericol ceilalți participanți la trafic prin nerespectarea regulilor de circulație. Viteza excesivă sau neadaptată, conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului, neacordarea priorității de trecere, neatenția în conducere sau conducerea unor autovehicule cu defecțiuni tehnice sunt doar o parte din factorii generatori de accidente rutiere. De asemenea, indisciplina pietonală și abaterile comise de bicicliști, motocicliști și căruțași, determină producerea de evenimente negative”, se arată în comunicatul Inspectoratului Județean de Poliției Neamț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !