Copiii de la Fundația ”Episcop Melchisedec” din Roman sunt binecuântați, pe bani, evident

arhiepiscopieAstăzi, 12 ianuarie, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a fost prezent alături de copiii care urmează programul Grădiniței particulare din cadrul Fundației ”Episcop Melchisedec” din Roman, ne anunță într-un comunicat de presă Arhiepiscopia Romanului (și Bacăului, mai mult Bacăului cum am mai scris). Din păcate, deși nu se spune/scrie, părinții plătesc mulți bani lunar (aproape un salariu minim pe economie) pentru ca ale lor odrasle să aibă parte de educație din partea unei Fundații a Bisericii.

Conform comunicatului, astăzi, 12 ianuarie, „Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a fost prezent alături de copiii care urmează programul Grădiniței particulare din cadrul Fundației ”Episcop Melchisedec”, pe care i-a binecuvântat la întoarcerea din vacanța de iarnă, oferindu-le iconițe cu Sfântul Ierarh Nectarie. Totodată, Înaltpreasfinția Sa a binecuvântat, prin stropirea cu Aghiasmă Mare, Centrul de zi pentru copii din familii în dificultate „Episcop Melchisedec”, Centrul social multifuncţional, în care funcționează o cantina socială ce oferă o masă caldă pe zi pentru aproximativ 50 de persoane, Centrul de socializare și Adăpostul temporar. ”Acum, la începutul anului calendaristic și al Anului omagial al educației religioase a tineretului creștin-ortodox, suntem bucuroși să ne regăsim în rugăciune alături de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim și de copiii care sunt educați în spațiul oferit cu generozitate de Fundația „Episcop Melchisedec”. La întoarcerea din vacanța de iarnă, cei 76 de copiii care urmează programul Grădiniței din cadrul fundației și educatorii lor, precum și personalul auxiliar, au primit binecuvântarea ierarhului. Mulțumim Domnului pentru că ne-a dăruit binecuvântare prin mâna Arhipăstorului nostru și nădăjduim că în anul nou început o să putem asigura continuitate proiectelor aflate în desfășurare”, a declarat domnul consilier eparhial Aurelian Alexa, directorul Fundației „Episcop Melchisedec””

 

 

3 thoughts on “Copiii de la Fundația ”Episcop Melchisedec” din Roman sunt binecuântați, pe bani, evident

  1. Multumesc de lamurire, asadar parinti platesc iar nu parintii platesc. O categorie din doua.

  2. Am tot recitit textul, incluzand citatul. Sunt intr-o oarecare masura confuz, dupa recitiri, daca procedura religioasa s-a aplicat ambelor categorii de copii de care se ocupa Fundatia: copii de la gradinita, copii de la Centrul de zi. Dupa stiinta mea una dintre categorii are parte de serviciul fundatiei fara plata din partea parintilor. Cunosc ca o categorie „are parte de educatie”, pe langa hrana, fara ca parintii sa plateasca. Sunt intrigat.

    1. Nu am inteles foarte bine de unde este intriga. O sa fiu mai explicita: gradinita apartine fundatiei si pentru acei copii se perecepe o taxa de catre FUNDATIA BISERICII.
      Evident, ca toti copiii sunt ai Domnului si toti merita binecuvantare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !