ONG-ul Primăriei – Roman 2000 mai trăiește până în mai-iunie

casa bunicilorSe aprobă alocarea din bugetul local a sumei de 1.000 mii lei pentru finanţarea Asociaţiei ”ROMAN 2000” necesară pentru buna desfăşurare a activităţilor de asistenţă socială în Semestrul I al anului 2016 din ”Centrul pentru servicii sociale”, ”Centrul de îngrijire de zi pentru copiii aflaţi în situaţii de risc” şi ”Centrul rezidenţial pentru persoane vârstnice”, se arată într-un proiect de hotărâre supus dezbaterii publice în Consiliul Local. Reprezentanții Primăriei Roman, printr-un proiect supus dezbaterii publice, spun că se va înființa o Direcție – mai exact Direcția de Asistență Socială – care se va ocupa de aceste trei servicii. Iar, Roman 2000 va rămâne, cu nimic, dar poate cu altele. Asta din mai-iunie, ceea ce este plauzibil pentru primul semestru.

Așadar, conform adresei și expunerii de motive: “Asociaţia non-guvernamentală ,,Roman 2000”, prin adresa înregistrată la instituţia noastră cu nr. 496 din 11.01.2016, solicită sumele necesare asigurării funcţionalităţii celor trei proiecte aflate în derulare încheiate prin: Acordul de Parteneriat cu Primăria municipiului Roman nr. 16 din 31.07.2012 privind asigurarea funcționării acestuia precum şi prevederile din H.C.L. nr. 42 din 21.03.2012 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a ”Centrului rezidenţial pentru persoane vârstnice, Acordul de Parteneriat nr. 17 din 31.07.2012 precum şi H.C.L. nr. 56 din 25.14.2012 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a ”Centrului pentru servicii sociale” şi Acordul de parteneriat nr. 18 din 31.07.2012 şi prevederile H.C.L. nr. 55 din 25.04.2012 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a ”Centrului de îngrijire de zi pentru copiii aflaţi în situaţii de risc”. Prin Acordurile de Parteneriat anterior menţionate, Municipiul Roman îşi asumă obligaţia de a aloca, din bugetul local, prin Asociaţia ”ROMAN 2000”, până la preluarea activităţii de către Direcţia de Asistenţă Socială a municipiului Roman – înfiinţată prin H.C.L. 208/18.12.2015, în subordinea Consiliului Local Roman, fondurile necesare pentru buna desfăşurare a activităţii celor trei CENTRE, respectiv: o plata drepturilor salariale ale persoanelor angajate care îşi desfăşoară activitatea în cele 3 CENTRE”.

După acest moment,c va intra pe personalitate juridică și, conform declarațiilor primarului Laurențiu Leoreanu, ea va beneficia de suport din partea bugetului local, dar, în același timp, va putea monitoriza în mod direct activitățile celor trei centre sociale.

 

2 thoughts on “ONG-ul Primăriei – Roman 2000 mai trăiește până în mai-iunie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !