Prioritățile Arhipepiscopiei Romanului: semnături pentru căsătoria dintre bărbat și femeie și pelerinaj la Catedrala Mântuirii Neamului

sedinta preotiÎntr-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Romanului, cetățenii sunt informați cu privire la prioritățile Bisericii. Printre astea sunt enumerate “excursii” la Catedrala Mântuirii Neamului sau strângerea de semnături pentru ca, în Constituție, să se prevadă clar că o căsătorie se poate realiza doar între un bărbat și o femeie.

Conform comunicatului de ieri, 11 februarie, la sediul Protopopiatului Roman a avut loc ședința administrativă lunară a preoților din acest protopopiat.

Conform datelor transmise de reprezentanții Arhiepiscopiei, romașcanii sunt informați cu privire la ce s-a discutat: “Cu acest prilej, au fost făcute cunoscute preoților hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru anul în curs, a fost prezentată darea de seamă privind campania strângerii de semnături în vederea modificării Articolului 48, Alineatul 1 din Constituția României, au fost discutate prevederile bugetare pe anul 2016, s-a stabilit programul cultural-religios pentru Duminica Ortodoxiei, li s-a adus la cunoștință preoților pregătirea pelerinajului preoților și al credincioșilor din eparhie, la Catedrala Patriarhală și Catedrala Mântuirii Neamului, precum și strategia referitoare la înfrățirea parohiilor, în vederea sprijinirii comunităților aflate în situație financiară precară”.

donatii bisericaNu știm detalii despre modul în care se desfășoară campania strângerii de semnături în vederea modificării Articolului 48, Alineatul 1 din Constituția României, dar sigur ea există, semnătura este problema?

Nu știm nici care este bugetul pe 2016 al Bisericii, pentru că oricum Biserica nu plătește nimic la Stat! Și nici nu ni se va spune ce venituri se obțin și pe ce se cheltuie banii.

Nici cu înfrățirile nu suntem lămuriți, pentru că nu prea am auzit cum Biserica a ajutat o comunitate, ci avem mii de exemple cum parohiile au cerut bani de la comunități!

Iar despre Catedrala Mântuirii Neamului… ne vom abține, pentru că nici nu este gata, costă și foarte mult, vor plăti pentru ea și nepoții nepoților noștri, și nu știm să răspundem la întrebările: La Catedrală se fac mai multe minuni decât la alte biserici? Lumânările aprinse ajung mai repede la Doamne Doamne? Preoții ce vor sluji acolo au mai mult har? Ceva pentru săracii țării face cineva?

Ceva concret, nu ședințe între preoți, cu uși închise și întrebări fără răspunsuri…sau măcar argumentate.

 

Claudia Matei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !