alegeri

50 milioane de lei vom plăti cu toții pentru campania electorală de la alegerile locale

alegeriUn număr de 702 competitori electorali participanți la alegerile locale din data de 5 iunie 2016 au solicitat Autorității Electorale Permanente rambursarea unor cheltuieli electorale în cuantum total de 49.785.032,28 lei.

Conform legii, în termen de 60 de zile de la data expirării termenului de depunere a cererilor, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) rambursează competitorilor electorali sumele plătite pentru campania electorală. În perioada următoare, AEP va analiza fiecare dosar de rambursare, ceea ce presupune verificarea tuturor documentelor justificative, pentru a se stabili dacă au fost respectate plafoanele cheltuielilor electorale, sursele de finanţare şi destinaţia contribuţiilor pentru campania electorală.

Pe lista celor care au solicitat rambursarea sumelor din campania electorală se numără și candidații independenți. De exemplu, candidatul independent la Primăria Roman – Georghe Harabagiu a solicitat rambursarea sumei de 496,90 lei, în timp ce candidatul independent la Primăria Săbăoani – Adriana Robu a solicitat rambursarea sumei de 2.791, 09 lei.

Lista candidaților ce au solicitat returnarea de la bugetul statului a sumelor cheltuite pentru campanie poate fi consultată aici: http://www.roaep.ro/prezentare/wp-content/uploads/2016/07/07.07.2016-Anexa.pdf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !