Se distribuie alimentele de la UE pentru romașcanii necăjiți

alimente ueConform listelor cu beneficiarii acestui sprijin acordat de Uniunea Europeană, în Roman se regăsesc 4.500 de persoane ce vor primi două cutii cu produse, iar distribuția alimentelor a început de luni, 11 iulie.

Distribuirea alimentelor se face, ca-n fiecare an, de la depozitul amenajat la fostul Club Petrotub, în intervalul orar 08.00-14.00. “Pentru beneficiarii care nu se pot deplasa, persoana desemnată pentru a le ridica alimentele trebuie să se prezinte cu buletinul sau cartea de identitate a beneficiarului în original și cu buletinul sau cartea de identitate a sa. Toți beneficiarii de pe listele întocmite de Prefectură au fost notificați și facem un apel la aceștia să respecte ordinea, ziua și intervalul orar în care au fost programați, pentru a nu se crea aglomerație. În depozitul nostru se află pachete pentru toți beneficiarii pe care Prefectura ni i-a transmis, pachetele sunt sigilate, iar noi facem doar distribuirea lor”, a declarat Constantin Cudalb, consilier personal al primarului Romanului.

Fiecare pachet conţine: 1 kg de făină albă, 2 kg de mălai, 400 g paste făinoase, 2 litri de ulei, 1 kg de zahăr, 300 g carne de vită la conservă, 200 g pateu de ficat de porc, 400 g pastă de tomate, 1 kg de orez, 500 g de fasole boabe. Conform datelor centralizate de la unităţile administrativ-teritoriale, în judeţ sunt 125.867 beneficiari (pensionari cu venituri mai mici de 450 lei/lună, şomerii cu indemnizaţie mai mică de 450 lei/lună, beneficiarii de venit minim garantat şi cei de alocaţie pentru susţinerea familiei, persoane cu handicap grav şi accentuat), fiecare dintre aceştia urmând să primească câte două cutii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !