Autocare pentru deplasarea la moaștele Sf. Parascheva

sf paraschevaCa-n fiecare an, Primăria Roman va pune la dispoziția romașcanilor autocare pentru transportul celor care vor să meargă la Iași, pentru a se ruga la racla Sf. Parascheva. Zilele Iașiului au și început, iar pe 14 octombrie este marea sărbătoare, când zeci de mii de pelerini ajung în capitala Moldovei pentru a se ruga la Sf. Parascheva.

Chiar dacă numărul solicitărilor celor care vor dori să ajungă la Iași a scăzut în ultimii ani, Primăria Roman va asigura transportul credincioșilor. Primarul Laurențiu Leoreanu spune că cei interesați să meargă la Iași și nu au posibilitate de a-și asigura transportul se pot adresa Primăriei sau reprezentanților asociațiilor de proprietari.

În perioada 10-14 octombrie, la Catedrala Arhiepiscopală din Roman sunt așteptați să participe la slujbele închinate Sfintei Preacuvioase Parascheva ierarhi, preoți și pelerini. Reamintim faptul că în racla de argint adăpostită de Catedrala Arhiepiscopală se află și o părticică din moaștele Sfintei Parascheva, iar în aceste zile de sărbătoare pelerinii o vor putea venera cerând în rugăciune mijlocirea sfintei. Programul liturgic dedicat acestei perioade este afișat pe site-ul ArhiepiscopieiRomanului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !