Doctorul Dorel Romanescu a iesit la pensie

Pensie frumosă și lungă au spus, ieri, într-un cor, zecile de angajați ai Spitalului Municipal de urgență Roman care au dorit să-l sărbătorească pe doctorul Dorel Romanescu la momentul retragerii din viața medicală. La 66 de ani, medicul romașcan a adus pe lume mii de nou născuți și a îngrijit și mai multe femei. S-a retras din activitate cu capul sus, și nu cu foarte multe regrete, pentru că știe că va deschide ușa spre o nouă etapă a vieții, unde familia sa va fi cea mai importantă.

Colegii i-au pregătit, emoționați, un montaj de fotografii despre activitatea petrecută împreună, i-au rostit cuvinte înduioșătoare și l-au strâns în brațe. Absolvent de Roman Vodă, cu facultatea de medicină în București, cu experiență ca medic de familie mai întâi, apoi ca secund la secția de obstetrică a Spitalului Cantacuzino din București, medicul Romanescu a preferat Romanul. A venit la Spital în 1981 și a plecat pentru prima dată ieri.  „Odată cu venirea lui la Roman, obstetrica a făcut pasul spre modernitate. Doctorul Romanescu a fost primul care a efectuat la Roman histerectomia totalăl. Timp de 32 de ani a dus activitatea de ginecologie pe un palier calitativ. Meritele i-au fost remarcate repede, iar din 1987, pe când era medic specialist, a ajuns șef de secție și a rămas în această funcție pentru încă 25 de ani. Din 1995 este medic primar, cu competențe în ecografie și colcoscopie. A urmat cursuri de formator UNICEF pentru alimentația globală la sân, iar spitalul a fost inclus în programul „Spitalul, prieten al copilului”. Sub conducerea lui, maternitatea a primit gradul II. A fost un lider adevărat. A constituit un colectiv de medici și cadre medii de valoare deosebită, pe care a știut să-l adune în jurul său și să-l formeze, ca-ntr-o familie. Toți colaboratorii îi mulțumesc pentru tot ce a însemnat pentru ei, șef, prieten și model„, au fost cuvintele rostite în prezentare, surpriză pregătită de actualul șef de secție, medicul Laura Arvătescu.

Și conducerea unității medicale a fost prezentă la momentul festiv de la revedere, oferindu-i o diplomă de excelență în sănătate. „Eu aș spune că este un moment de bucurie că pot să-i mulțumesc pentru întreaga activitate desfășurată aici și în slujba sănătății romașcanilor. Este un moment deosebit, toți vrem să -l sărbătorim. Aș vrea să-i mulțumesc personal pentru faptul că a fost alături de mine când au venit pe lume cei doi copii ai mei. Vreau să spun că așa cum îl știți este un om deosebit, un domn și un profesionist., mă bucur că l-am cunoscut, că am putut colaboara și mi-a făcut plăcere să-l am în preajmă, să discutăm probleme organizatorice cât a coordonat secția și nu ne rămâne decât să îl sărbătorim an de an și să ne mai povestim, o să fie mai livber, o să îl așteptăm să ne spună cum se vede viața medicală de pe celaltă parte a baricadei. Îl așteptăm oricând cu drag și cu sfaturi”, Leonard Achiriloaiei, directorul financiar contabil al Spitalului.

Medicul Dorel Romanescu a fost emoționat. Recunoaște că emoții a avut de fiecare dată când a adus pe lume un copil. La final de această etapă a vieții spune, cu mândrie, Nu regret nimic. „Nu sunt atât de influențat de ieșirea la pensie. Mi-am propus din timp ce urmează să mi se întâmple. Am fost bucuros că am ajuns aici, am văzut că providența a ținut să marchez acest moment cu ceea ce voi face în continuare, mereu cu gîndurile spre viitor. Nu regret nimic din ce am făcut. Am vrut să îmi păstrez o demnitate profesională și dublată de deontologie, de a respecta jurământul făcut la absolvire. Am ținut tot timpul cont de asta„, a spus doctorul Romanescu. Acesta nu va renunța de tot la viața medicală, va rămâne cu activitatea medicală de la cabinetul particular. Va citi cărțile pe care le-a păstrat pentru această nouă trecere. Și se va bucura de familie, de soție, cei doi copii și cei trei nepoți.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !