seceta

Documentații pentru ajutoare oferite fermierilor

agricolInstituţia prefectului a distribuit participanților, astăzi, 16 septembrie, în cadrul reuniunii convocate pentru prezentarea încheierii proiectului UNICEF, un pachet informativ privind completarea documentaţiei necesare pentru a beneficia de schema de ajutor de stat pentru compensarea fenomenelor meteo nefavorabile (seceta din anul 2015) la următoarele culturi : porumb boabe, floarea soarelui, soia boabe, cartofi, sfecla de zahăr, legume în câmp, lucernă, pășune, fâneață.

“Este vorba de o estimare a pierderilor de venit care va fi depusă la Comisia Europeană și care va fundamenta şi actul administrativ pe baza căruia se vor da despăgubirile” a precizat reprezentantul Instituţiei prefectului.

În acest sens, Instituția Prefectului trebuie să asigure centralizarea tuturor proceselor verbale care au fost încheiate de către comisiile locale pentru situații de urgență, ca urmare a notificărilor primite de la producătorii agricoli.

În cadrul instruirii s-au făcut referiri la beneficiarii ajutorului ( toți producătorii agricoli care desfășoară activitate economică şi care au afectată o suprafaţă mai mare de 1 ha:  persoane fizice care dețin atestate de producători, societăți comerciale care depun bilanț contabil), modalitatea de calcul a   pierderilor de venit (pagubele se determină pe baza pierderii de venit care rezultă din afectarea producției agricole obținute, care depăşesc procentul de 30%), precum şi documentele justificative ce trebuie să însoţească machetele centralizatoare (procese verbale ale Comitelului Local pentru Situaţii de Urgenţă).

“Este o lucrare amplă, cu un grad sporit de dificultate care trebuie realizată într-un termen relativ scurt dar, cu o mobilizare exemplară şi lucrând în echipă cu specialiştii din domeniu, vom reuşi să finalizăm corect documentaţiile pentru ca producătorii agricoli să poată beneficia de ajutorul de stat”, a spus prefectul judeţului Ioan Vlad Angheluţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !