biblioteca george radu melidon

Biblioteca se mută acasă în primăvară

biblioteca george radu melidonBiblioteca George Radu Melidon se va întoarce acasă, în casă nouă, abia în primăvara anului viitor. Asta deoarece lucrările la Casa Ioachim sunt finalizate doar pe exterior, dar în partea de interior nu este terminată restaurarea picturilor murale. Oricum, chiar dacă investiția ar fi fost gata, biblioteca urma să se mute tot abia atunci când va fi achiziționat și mobilierul, iar asta se va întâmpla anul viitor, sumele urmând a fi prinse în bugetul local.

Consolidarea și reabilitarea Casei Ioachim au început în urmă cu trei ani, într-un parteneriat dintre Consiliul Județean și Primăria Roman, în care bugetul local a suportat doar o treime din investiție. Cea mai importantă lucrare a fost cea de consolidare a turnului, care, risca, la orice vibrație mai puternică să se prăbușească. Pe lângă reabilitarea în sine a clădirii, constructorii au realizat și o mansardă ce va putea fi utilizată ca sală de studiu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !