Se dau tichete educaționale pentru copiii din familii sărace

elevi scoalaPână la finele acestei luni, la Direcția de Asistență Socială Roman se mai pot depune dosare în vederea obținerii de tichete educaționale destinate copiilor care provin din familiile cu venituri reduse. Fiecare tichet are valoarea de 50 de lei. Pentru a primit acest sprijin, copiii nu trebuie să lipsească de la grădiniță.

Pentru tichetele educaţionale, copiii din familii defavorizate vor beneficia de un stimulent educaţional sub formă de tichete sociale. Valoarea tichetelor este de 50 de lei, conform HG 15/2016 – pentru a stimula participarea în învăţământul preşcolar a copiilor proveniţi din familii defavorizate. Doar 49 de dosare pentru acest ajutor au fost primite până săptămâna trecută.

Suplimentele educaţionale se acordă dacă sunt îndeplinit cumulativ condiţiile: vârsta minimă a copilului să fie de trei ani, iar vârsta maximă să fie de şase ani; venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură, adică de 283 de lei. Stimulentul educaţional se acordă la cererea unuia dintre părinţi sau la cererea reprezentantului legal al copilului sau a persoanei care a fost desemnată de părinte pentru întreţinerea copilului, când părintele lipseşte.

Condiţia principală pentru acordarea acestui ajutor este frecvenţa zilnică la grădiniţă a copiilor din familiile beneficiare, cu excepţia absenţelor motivate (cu condiţia ca aceste absenţe motivate să nu depăşească 50% din zilele de grădiniţă). Motivările se fac prin scutiri medicale sau învoiri, copiii putând fi învoiţi de părinţi în limita a trei zile pe lună, dar cu condiţia anunţării cadrelor didactice.
Cererea pentru acordarea tichetelor sociale pentru grădiniţă, însoţite de toate actele justificative, privind componenţa familiei şi a veniturilor lunare realizate, se vor depune la sediul Direcţiei pentru Asistenţă Socială din strada Alexandru cel Bun nr. 3 din Roman, de unde se pot obţine şi alte relaţii suplimentare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !