Profesoara bănuită că și-a ucis soțul nu recunoaște nimic. Noi amănunte ies la iveală

profesor criminalaAna Zaharia, fosta profesoară de geografie, care în urmă cu două zile a fost reținută fiind principala suspectă în cazul uciderii soțului său – Gheorghe Zaharia, nu recunoaște că ar fi implicată și susține aceeași variantă – conform căreia sacii i-au fost trimiși de o persoană din București, pentru a-i duce la Roman, iar din cauză că a adormit în autocar a ajuns la Târgu Frumos. Mai multe detalii puteți citi în continuare.

 Desfășurarea evenimentelor

În fapt, declarația femeii este contrazisă de camerele de luat vederi din Roman care o susprind pe femeie, în toiul nopții, cărând sacii și urcând într-un microbuz spre Iași. Ea a fost denunțată autorităților de un taximetrist din Târgu Frumos, pe care femeia l-a rugat să o transporte până în Piața din oraș, însă mirosul suspect emanat din saci l-au făcut pe bărbat să sune la Poliție. Polițiștii au recuperat sacii în care au găsit părți din trupul lui Gheorghe Zaharia, însă nici până la această oră nu s-au găsit organele interne și cele genitale.

Capul bărbatului a fost găsit în locuința femeii, învelit în folie de plastic și depozitat într-o găleată din plastic.

Capul este singura parte din corpul bărbatului care, în urma analizelor medicilor, a arătat că suferise trei lovituri, dar nu se știe dacă aceasta este sau nu cauza decesului până când nu se vor găsi și organele interne ale bărbatului. În raportul preliminar transmis de IML Iaşi se mai arăta că bărbatul a murit cu două-patru zile înaintea momentului în care a fost făcută necropsia.

Hainele bărbatului, proaspăt spălate

Inițial, anchetatorii spun că primele verificări făcute în casa familiei Zaharia că lipsa sângelui din locuință ar da de înțeles că omorul nu a avut loc aici. Ulterior, conform colegilor de la ZCH, care citează surse din anchetă, se pare că mai multe obiecte de îmbrăcăminte ale bărbatului au fost spălate, iar dezordinea inițială – cutii și sticle împrăștiate prin casă – fac parte dintr-o „ordine” a desfășurării evenimentelor. “În primul rând, au fost găsite hainele lui Gheorghe Zaharia, abia spălate – probabil cele cu care era îmbrăcat când a fost ucis, şi o mulţime de prosoape şi cârpe, spălate şi ele. Deşi, iniţial, garsoniera nu arăta deloc ca fiind scena unei crime, acum se conturează ipoteza că acolo a fost comis omorul, iar Ana Zaharia a spălat, meticulos, urmele de sânge, şi apoi a împrăştiat peste tot peturi şi cutii, pentru a da impresia de dezordine”, spun cei de la ZCH.  

Nebună cu acte?

Miercuri, magistraţii Tribunalului Neamţ au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele Anei Zaharia. Astăzi ar urma să fie finalizată ordonanţa privind efectuarea unei expertize psihiatrice în cazul femeii, aceasta urmând să fie transportată la Bucureşti. Ana Zaharia va fi cel mai probabil încarcerată la Penitenciarul Jilava. Chiar dacă femeia nu este cunoscută cu antecedente psihice, gravitatea faptelor impune efectuarea expertizei psihiatrice. “Cunoaşte foarte bine Codul Penal, discută într-un mod coerent, însă nu te poţi înţelege cu ea, vorbeşte cu totul şi cu totul altceva decât subiectul aflat în discuţie. Nici măcar nu a fost intrigată că soţul ei este mort, că a fost tranşat“, a declarat, joi, Stelian Olteanu, pentru Mediafax..

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !