Decizie pe tema uniformei la CNRV

Marți, 19 noiembrie, la Colegiul Național Roman Vodă va avea loc o ultimă rundă de dezbateri privind oportunitatea ca elevii instituției să poartea sau nu uniformă școlară. Toți reprezentanții Comitetului de Părinți sunt invitați de la ora 17, în Biblioteca de la etajul I, pentru a participa la ședința adunării generale extraordinare a asociației părinților elevilor. Pe ordinea de zi a dezbaterii se află un singur punct și anume stabilirea modelului de uniformă ce urmează a fi confecționat pentru elevi și modul în care comitetele de părinți din fiecare clasă se vor implica în achiziția acestora.

La început de an școlar, aproape 80% din părinți au fost de acord ca elevii să vină la școală îmbrăcați în uniformă. Uniforma propusă și acceptată de cei mai mulți constă într-un sacou, pe buzunarul de la piept fiind brodată sigla liceului, plus vestă și cravată, atât pentru fete, cât și pentru băieți. Urmează să se stabilească și costurile acestei schimbări și dacă fiecare clasă va apela la propriul producător sau se va încheia un contract pe întreg liceul.

 

Nu toată lumea a îmbrățișat această propunere, unul dintre părinți – medicul Filip Panait – care a declarat publică că purtarea unei uniforme reprezintă un „mod de limitare a libertății cetățeanului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !