Senatorul Chelaru cere reluarea revizuirii Constituției

Săptămâna trecută, senatorul PSD Ioan Chelaru, a reluat discuția pe tema revizuirii Constituției, subiect lăsat în ultimele luni pe ultimul rând în agenda politică, deși la ora aceasta, conform promisiunilor făcute la îneput de an, românii trebuiau să aibă o Constituție modernă. „Voi discuta cu Crin Antonescu și îi voi cere să convoace comisia pentru a definitiva a doua formă de proiect. Aceasta va fi trimisă Comisiei de la Veneția care va da un punct de vedere ce va fi transmis și Curții Constituționale’, a declarat senatorul PSD Ioan Chelaru, pentru AgerPres.

În calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru Revizuirea Constituției, senatorul Chelaru a precizat că cea mai bună variantă ar fi organizarea referendumului în aceeași zi cu primul tur al alegerilor prezidențiale, surse din USL oferind ca dată cea mai probabilă 30 noiembrie, astfel încât al doilea tur să aibă loc pe 14 decembrie 2014. Totuși, până la forma finală a Constituției mai este de muncă, deoarece au mai venit noi amendamente la comisie și senatorul Chelaru consideră că sunt binevenite câteva noi întâlniri cu asociațiile profesionale. Singura schimbare este că, în caz de referendum, pragul a fost stabilit la 30%.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !