Proiect ”Reuniune de familie” la Penitenciarul Bacău

DSCF8439Astăzi,17 decembrie 2015,  Penitenciarul Bacău în parteneriat cu Fundaţia Stânca Veacurilor a organizat etapa finală a  proiectului „Reuniune de familie”.

La reuşita proiectului şi-au dat concursul şi reprezentanţii Direcţiei Generale de Protecţie a Copilului Bacău,Galaţi şi Vaslui, alături de membrii Serviciului de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din cadrul Penitenciarului Bacău.

Evenimentul, desfăşurat în clubul unităţii, a reunit persoane de sex masculin arestaţi preventiv cu copiii acestora,  a cuprins un program artistic, concert de colinde şi jocuri relaţional educative, iar la final aceştia au primit cadouri din partea colaboratorilor.

În funcţie de caracteristicile specifice-vârstă,  maturizare socială, dezvoltare intelectuală, odată cu depunerea în custodia penitenciarului, deţinuţii resimt efectul despărţirii de familie.

Aşadar, apreciem că desfăşurarea unor activităţi ce vizează întâlniri cu familia, între taţi şi copii, ajută la menţinerea legăturii inter-familiale, pot îmbunătăţi comunicarea dintre deţinuţi şi membrii familiei şi pot constitui o premisă a reintegrării persoanelor private de libertate în familie, după executarea pedepsei cu închisoarea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !