Când politica e acasă, nici de mama nu ne pasă

superbCea mai formidabilă întoarcere de situație, din această campanie electorală, am văzut-o ieri, în presa județeană. Mai apoi pe Facebook, unde – fel de fel de jurnaliști, buni la multe fapte de altfel – își iau pseudonime, fac conturi false, și încearcă să manipuleze, doar asta e politica.Bineînțeles, să manipuleze fetele și băieții care-și fac poze în pat cu iubiții/iubitele și își pun mesaje „Mâncațiași guritza ce te iubește eu” și care nu “merge” la vot, pentru că ceilalți – îmi place să cred – că ori nu votează, ori știu cu cine să voteze, funcție de propriile opinii.

Multe întrebări, o singură poză, și aia proastă

 

ziarroman.roRevin la primul subiect – cea mai mare surpriză. Chelaru, senatorul, și candidatul PSD –Oprea. Cei doi, unul lângă altul, cu un discurs al senatorului mai-mai de nu știi din ce cuib de viespe este scos – citiți aici.  Foarte bine a punctat, în opinia mea, Daniel Vinca – citiți aici. Vinca a punctat două chestiuni bune, poza – absolut imbecilă, făcută de un om care, din păcate, cum am mai scris pe timpuri, se pricepe la multe, dar nu la a face imagine, nici măcar cea proprie, iar a doua chestiune și mai bună – de ce un senator PSD anunță, abia în aprilie, că susține candidatul PSD, lansat în cursa electorală în noiembrie 2015?

Personal consider că cel cu cuibul de viespe ori a fost plătit să scrie ce a scris, care e în defavoarea ambilor, ori, din exces de zel, nu i-a ieșit. Se mai întâmplă și la case mai mari, nu mai contează, ce e scris în frunte îți stă!

Și, apropo de subiect, PSD Roman s-a distanțat, de când a venit noua conducere, de senatorul Chelaru. Mai exact, i-au dat cu flit. Apariția acestuia alături de candidat, în ceasul al 11-lea, este cel puțin “dubioasă”. Ori senatorul s-a înmuiat de tot, ori senatorul vrea ceva. Pentru niciunul dintre cei doi – senator și candidat – o poziționare alături în acest moment, mai ales că nu au în mână cioara de pe gard, nu este bună. Oamenii se întreabă de ce senatorul a venit abia acum… până acum  nu l-a dorit pe candidat? Oamenii se întreabă dacă senatorul a venit abia acum… ce a cerut în schimb? Oamenii se întreabă dacă acel candidat nu a avut nevoie de senator, de ce pozează acum cu el și ce i-a oferit, el sau partidul, în schimb? Sau poate nu se întreabă, ci se mulțumesc cu „guritza”.

 

ziarulderoman.roPS: Ca să închei, și nu a început campania electorală oficial –  încă, un sondaj făcut de un ziar local a fost “tocat” de mai toți politicienii. Da, sondajul, pentru minți odihnite (înțelegeți ce vreau să spun, că noi avem încredere în cititorii noștri și nu vrem să-i păcălim), poate fi păcălit, nu cu mult, dar poate fi păcălit. Dar, el fiind făcut în precampanie și care nu are legătură cu votul oamenilor – în principiu unul emoțional -, nu pricepem de ce membrii de partid au încercat fraudarea lui, în loc să lase voturile să vorbească de la sine. Din păcate, știm două partide care au făcut asta, dar nu înțelegem ÎNCĂ motivul. Dar, aceștia sunt politicienii noștri, mai mult pătimași și mai puțin realiști și cu dorința de a privi detașat alegerile, de a asculta vocea străzii de care se tot vorbește. De parcă altfel ar muri de foame dacă nu ies primii într-un sondaj făcut, de un ZIAR, cu o lună jumătate înainte de alegeri. Sau mai bine știm – când pierzi funcția pierzi multe. Unii știu de ce și cum este.

Claudia Matei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !