Mamă și bebeluș se adăposteau în Gara Piatra Neamț. Autoritățile au găsit primele soluții

bebelusIeri dimineață, o mamă și un copil au fost găsiți, fără adăpost, în gara Piatra Neamț. Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Neamț au luat primele măsuri pentru ca atât mama, cât și copilul să aibă, preventiv, un loc în care să stea.

Tânăra, din Suceava, este divorțată legal. În urma unei relații de concubinaj cu un bărbat din Piatra Neamț, dar cu domiciliul în Buzău, femeia a născut, în urmă cu 6 luni, la maternitatea din Suceava, un băiețel prematur. Mama nu a putut să-și declare copilul și nici tatăl nu l-a putut recunoaște întrucât nici unul nu avea documente de identitate.

“La externarea din maternitate mama nu a spus nimic despre problemele sociale pe care le avea,  neavând locuință și neîntreținând relații cu părinții ei, bunicii materni ai copilului. De atunci și până acum, părinții împreună cu bebelușul au locuit o vreme la o familie din comuna Războieni, Neamț, care i-a găzduit din milă, după care pe la diverse mănăstiri. Luni, 18 ianuarie, familia plecase de la mănăstire și în jurul orei 15.00 s-a adăpostit în Gara Piatra Neamț urmând să stabilească unde vor merge”, spun reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Neamț.

Ca urmare a discuțiilor dintre reprezentanții DGASPC, ai Primăriei Piatra Neamț și părinți s-a stabilit că aceștia sunt responsabili și doresc să-și păstreze copilul, iar tatăl vrea să-l recunoască.

“Bebelușul era într-o stare foarte bună de sănătate, medicii stabilind în urma evaluărilor că este dezvoltat fizic și psihic conform vârstei sale, este foarte sociabil și dezvoltă un atașament puternic față de mamă. Mama și copilul au rămas deocamdată internați, reprezentanții SJU Neamț fiind dispuși să-i găzduiască până la rezolvarea situației locative a familiei. Reprezentanții Primăriei fac demersuri pentru a duce cât mai rapid toată familia într-un  centru social din subordinea lor și au oferit sprijin și pentru întocmirea documentelor de identitate ale părinților și înregistrarea nașterii copilului. Reprezentanții DGASPC Neamț vor monitoriza atent cazul și vor interveni imediat dacă va fi necesar”, se mai arată în comunicatul Direcției de Protecție a Copilului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !